Sales Ended

Spring Party Trip #2 (о. Лефкада, Йонийско море)

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Lefkada

Lefkada

Greece

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Продължителност: 4 дни + нощен преход
Ниво на трудност: Начинаещи
Настаняване: Къмпинг
Брой участници: до 40 души

Кратко описание:


Ден 1: Нощен преход София-Лефкада. Свободна програма. Възможност за организиране на посещение до островите Итака и Кефалония, както и до един от най-красивите плажове в света – Порто Кацики

Ден 2: Гребане с каяци от къмпинг Десими до пещерите Папа Николис и Папа Джовани

Ден 3: Гребане с каяци от къмпинг Десими до градчето Спартохори, което се намира на остров Меганиси

Ден 4: Отпътуване към София

Цени и отстъпки:
Цена: 385 лв. (с осигурен транспорт)
Цена: 285 лв. (със собствен транспорт)
Цена за редовни клиенти (клинети, които са посетили поне едно приключение с нас досега): 365 лв.
Цена при ранно записване - заплащане на капаро до 8 март 2017 г.: 349 лв.
Деца до 7 год. – безплатно
Деца от 7 до 16 год. – 50 %

В цената е включено:

  • Двуместен каяк, от марките RAINBOW, DAG или PRIJON, с рул за управление или с кег;
  • Гребло – марка RAINBOW, DAG или TNP;
  • Спасителна жилетка – марка AQUAMARINE, DAG;
  • Шприцка – изработена от водонепромукаема материя, марка RAINBOW;
  • Палатка, спален чувал и шалте (по предварителна заявка) – марка QUECHUA;
  • Транспорт от/до София;
  • 3 нощувки в къмпинг;
  • Водач;
  • Застраховка;



Подробно описание:
_______________________________________________________________


Ден 1: На приключение


Събираме се на площад „Руски паметник“, в град София (локалното платно посока Княжево), в 22:00 ч. Очаква ни 9-часов нощен преход до о-в Лефкада. Рано сутринта пристигаме в къмпинга и след чаша кафе или тонизиращо узо, разпъваме палатките си.
За да изживеете този ден най-пълноценно и приятно, Ви предлагаме няколко различни възможности.
Първият вариант е да се качим на ферибот, с който ще стигнем до островите Итака и Кефалония. Там ще посетим типични гръцки селца, ще опитаме домашно приготвени местни ястия, и ще се потопим в безвремието на заобикалящото ни Йонийско море. Времетраенето на трипчето е около 6-7 часа.
Вторият вариант е да си наемем скутерчета/автомобили/ATV и да се отправим към един от десетте най-красиви и живописни плажове в света – Порто Кацики. Пътят до там криволичи из уличките на малки селца и махали, минава покрай множество исторически забележителности, изкачва ни до повече от 1000 мнв., от където се откриват уникални гледки към островите Меганиси, Итака и Кефалония.
Без значение кой от вариантите изберете, удовлетворението в края на деня със сигурност ще е достатъчно запомнящо се дълго време след приключението. Поизморени се отдаваме на вкусни изкушения в кръчмата на къмпинга, където калмарите и узото никога не свършват.

Ден 2: Денят на дивите плажове.


Закусваме, взимаме си и по нещо за хапване за през деня и се отправяме с каяците по тюркоазено-мастиленото море към две уникални пещери, които през Втората световна война са използвани от флота за укриване на малки подводници и кораби. През целия ден ще се наслаждаваме на красиви скални образувания и ще отмаряме на девствени плажове. Активно гребане: 4-5 часа

Ден 3: Денят на малките-големи значими неща.


Плавайки в задния двор на Омир, на един хвърлей от о-в Итака, се насочваме към о-в Меганиси и по-точно, към малкото градче Спартохори. Ще достигнем до пристанище с името Порто Спилиа, където оставяме каяците и се отправяме към селцето, намиращо се в най-високата част на острова. Озоваваме се на една огромна каменна тераса, която преди четири века е била част от защитата на острова срещу пиратите. От там се разкрива епично-лирична гледка към архипелага Скорпиди и о-в Скорпио. Вече век той е собственост на фамилията Онасис, една от най-богатите фамилии в света, но през последните години не е посещаван от тях.
Имаме достатъчно време до залез слънце, така че тези, които искат да вземат сувенир за някой близък или пък да поглезят себе си с бутилка автентично вино от региона, което по-късно да изпият с любимия, могат да се разходят по уличките на градчето.
Привечер, приятно изморени и удовлетворени от изминалия ден, ще хапнем в таверна в курортното градче Нидри, където кристалното узо и маслините не свършват, а най-вкусните сувлаки и кацики са готови за сервиване
Активно гребане: 4-5 часа

Ден 4: Отпътуване

Ниво на трудност: НАЧИНАЕЩИ
В каяк приключението могат да се включат и хора, които нямат опит в плаването с каяци. Препоръчително е да имате минимална обща физическа подготовка.

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Share with friends

Date and Time

Location

Lefkada

Lefkada

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved