Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Младински културен центар - МКЦ

Кеј Димитар Влахов

бр.15

1000 Скопје

Macedonia, Republic of

View Map

Event description

Description

Втора година по ред, во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“, Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ го организира настанот "Speech4Teach-инспирација за едукација“. Овој настан претставува можност да слушнеме инспиративни приказни раскажани преку лично или професионално искуство на наставници, родители, ученици и претставници од невладините организации кои работат во областа на образованието.

Дневен ред на настанот:

12:00-13:00, фоаје на кино „Фросина“ - Регистрација на учесници

12:00 - 13:00, Детски креативен центар (МКЦ, кат 2) - изложба на постери и портфолија на наставници-членови на „Заедници за учење“

13:00- 14:30, кино Фросина - Официјално отворање на настанот и инспиративни говори:

-Шпетим Љатифи - раководител на Проект на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот

-Кирил Барбареев - професор на Факултетот за образовни науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и блогер за образование

-Радмила Рангелов Јусовиќ – извршна директорка на Центарот за образовни иницијативи „Чекор по чекор“ – Босна и Херцеговина

-Гораст Цветковски - актер при Македонскиот народен театар и родител

-Ванчо Полазаревски – автор на литература за деца

-Весела Богдановиќ – одделенски наставник во ОУ „Кочо Рацин“ – с.Ивањевци, Могила, меѓу ТОП 50 иновативни наставници во светски избор Global Teacher Prize

- Ученици од ОУ „Кочо Рацин“ – с.Ивањевци, Могила

14:30 - 15:00 - Закуска и музичка програма

*Работниот јазик на настанот е македонски.

**Влезот е бесплатен.

***Бројот на посетители за првиот дел од настанот (изложба на постери и портфолија на наставници во Детски креативен центар) е неограничен.

****Бројот на местата е строго ограничен за вториот дел од настанот (кино Фросина). За да обезбедите место за настанот, задолжителна е резервација на билет преку оваа електронска платформа. Потребно е да приложите испечатен билет на влез на денот на настанот.

*****Поради огромниот интерес од публиката, а ограничен капацитет во салата на кино „Фросина“, организаторот ќе обезбеди пренос на настанот во живо во фоајето на кино „Фросина“.

Date and Time

Location

Младински културен центар - МКЦ

Кеј Димитар Влахов

бр.15

1000 Скопје

Macedonia, Republic of

View Map

Save This Event

Event Saved