Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Младински културен центар - МКЦ

Кеј Димитар Влахов

бр.15

1000 Скопје

Macedonia, Republic of

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Втора година по ред, во рамки на Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“, Фондацијата за образовни и културни иницијативи го организира настанот "Speech4Teach-инспирација за едукација“. Овој настан претставува можност да слушнеме инспиративни приказни раскажани преку лично или професионално искуство на наставници, родители, ученици и претставници од невладините организации кои работат во областа на образованието.

Дневен ред на настанот:

12:00-13:00 (фоаје на кино „Фросина“ и Детски креативен центар при МКЦ, кат 2) - Регистрација и разгледување на постер презентации од наставници-членови на „Заедници за учење“

13:00- 13:15 (кино Фросина) - Официјално отворање на настанот од Директорот на Мисијата на УСАИД во Р. Македонија, Дејвид Атебери и министерката за образование и наука, Рената Дескоска.

13:15 - 14:15 (кино Фросина) - Инспиративни говори

Говорници: (повеќе информации наскоро)

14:15 - 15:00 - Закуска и музичка програма

*Работниот јазик на настанот е македонски.

*Влезот е бесплатен.

***Бројот на местата е строго ограничен . За да обезбедите место за настанот, задолжителна е резервација на билет преку оваа електронска платформа. Потребно е да приложите испечатен билет на влез на денот на настанот.

****Поради огромниот интерес од публиката, а ограничен капацитет во салата на кино „Фросина“, организаторот ќе обезбеди пренос на настанот во живо во фоајето на кино „Фросина“.

Share with friends

Date and Time

Location

Младински културен центар - МКЦ

Кеј Димитар Влахов

бр.15

1000 Скопје

Macedonia, Republic of

View Map

Save This Event

Event Saved