Gratis

Slussen: stadsrum i folkets hjärtan nu och då

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

ABF Stockholm

Sveavägen 41

Norrmalm, Stockholm

Se karta

Friends Who Are Going
Event description

Beskrivning

Stadsomvandling som berör

Stadsbyggnadsprojekt väcker känslor. Särskilt engagerar platser som rör historia, identitet och tillhörighet. Nya Slussen har beskrivits som ett av Sveriges mest kritiserade projekt.

I en serie om tre forskningsgrundade seminarier belyser vi nu frågan om Slussen - motsättningar och snårigheter i processen kring nya Slussen. Forskare sätter Nya Slussen i perspektiv med föredrag som ger utblickar i tid och rum och i moderatorledda samtal, där publiken bjuds in till dialog.

Seminarium 2:

Slussen: stadsrum i folkets hjärtan nu och då

Inbjudna gäster:

Moa Tunström, FD i humangeografi, verksam vid Nordregio, har forskat kring konstruktioner av ideal och problem i svensk stadsbyggnadsdiskussion; Anders Sjöbrandt, doktorand i urbanhistoria vid Historiska institutionen och lärare i historiedidaktik. Hans kommande avhandling (2017) berör förändringsprocessen i Stockholm under 1950- och 60-talen ur ett kulturhistoriskt berättelseperspektiv; Moa Beskow, masterstudent i etnologi vid Stockholms universitet, har under 2016 på uppdrag av Stockholmia dokumenterat motståndet mot Nya Slussen; Göran Cars, professor i samhällsplanering vid KTH. Moderator: Maja Aase, kulturjournalist.

Datum: 24 oktober 2017
Tid: 13.00 –16.00. Vi serverar fika.
Plats: ABF Stockholm, Z-salen
Kostnad: Gratis
Ladda ner programmet här!


Vi vill redan nu förbereda oss på att kunna besvara dina frågor. Mejla in din fråga eller förslag till diskussionsämne till: info.stockholmia@stockholm.se.

Anmälan: Anmälan är bindande. Vid utebliven avbokning debiterar vi 100 kronor.

I samarbete med Stockholms universitet, ABF Stockholm, KTH och Nordregio, med finansiellt stöd från Riksbankens jubileumsfond.Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

ABF Stockholm

Sveavägen 41

Norrmalm, Stockholm

Se karta

Spara detta event

Event Saved