kr160.25 – kr262.75

Multiple Dates

«SIRKLING» av Tori Wrånes

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Museum of Contemporary Art

4 Bankplassen

0151 Oslo

Norway

View Map

Event description

Description

Nasjonalmuseet presenterer, i samarbeid med Nationaltheatret, Tori Wrånes’ nye performance SIRKLING – det mest omfangsrike verket Wrånes har vist i Norge til nå. Forestillingen med nærmere førti utøvere inngår i Wrånes’ utstilling «Hot Pocket» i Museet for samtidskunst.

Verdenspremiere

I Wrånes’ kunstnerskap viskes de tradisjonelle grensene mellom lyd, bilde og bevegelse ut. Vi inviteres inn i en drømmeaktig, magisk verden der alt synes å være mulig. Utstillingen kan oppleves som en scenografi spredd over flere rom, og det er i denne verdenen performancen SIRKLING finner sted.

I handlingens sentrum står en gjeng lodne dyr som bærer gråstein og synger mens de vandrer rundt i sirkler. Et vindkast høres fra taket, og det er som om vinden har fulgt med dyrenes pels inn i utstillingen. Midt i hovedrommet står en dreiescene. På den sitter publikum og snurrer sakte rundt, som om de var på en reise. Er de tatt til fange, eller er de på ferie i en drøm?

Tori Wrånes

Wrånes’ performancer har vakt stor internasjonal interesse. De siste årene har hun blant annet laget bestillingsverk til Sydney Biennalen, Performa 13, New York, Shilpakala Academy, Dhaka og Lilith Performance Studio, Malmö.


Shapeshifters, 2016 Foto: James SuterShare with friends

Location

Museum of Contemporary Art

4 Bankplassen

0151 Oslo

Norway

View Map

Save This Event

Event Saved