Free

SICK - social impact conference kick-off

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Turfmarkt 11

11 Turfmarkt

8911 KS Leeuwarden

Netherlands

View Map

Event description
Conferentie over sociaal ondernemerschap

About this Event

Er zijn veel manieren waarop jouw onderneming de wereld kan veranderen. Je kunt een app maken die bij iedereen populair wordt, of misschien open je een online winkel, waar iedereen het over zal hebben. Maar er is één vorm van ondernemerschap die dagelijks zichtbaar levens verandert, zelfs als het bedrijf zelf nooit een duizelingwekkend populaire status bereikt. Sociaal ondernemerschap is in volle ontwikkeling onder jonge en innovatieve ondernemers, en sociaal bewuste ondernemingen zijn misschien wel dé toekomst.

Als je het hiermee eens bent, nodigen we jou graag uit voor de SICK - social impact conference kickoff, die op 9 mei 2019 om 15.30 uur plaatsvindt in De Kanselarij. We hebben voor jullie 3 geweldige sprekers uitgenodigd:

Jan Willem Wennekes (Impact Noord)

Als projectleider en programmeur van Social Impact Day Noord, oprichter van Buro Bries en consultant voor sociale impact, weet Jan Willem zeker iets over sociaal ondernemerschap. Hij zal zijn brede kennis hierover vanuit verschillende invalshoeken delen.

Arjen Boekhold (Tony’s Chocolonely)

Arjen Boekhold heeft bijna 7 jaar bij Tony's Chocolonely gewerkt als "Cocoa Game Changer". Als onderdeel van Tony's kernteam heeft hij bijgedragen aan de groei van een klein chocolademerk tot marktleider in Nederland, waar alles wordt gedomineerd door slechts één grote missie: het beëindigen van slavernij en uitbuiting in de cacao industrie. Ze geven het goede voorbeeld met waanzinnig lekkere chocolade en laten zien dat chocolade anders gemaakt kan worden: qua smaak, verpakking en de manier waarop ze cacaoboeren behandelen: door langdurige relaties en een eerlijke, transparante keten.

Jolijn Creutzberg (Van Hulley)

Jolijn Creutzberg is een uitstekende vrouwelijke sociaal ondernemer, die zo'n 30 jaar geleden met het idee kwam om allochtone vrouwen in de arbeidsmarkt te introduceren, en uiteindelijk 7 jaar geleden Van Hulley heeft opgericht. Hoewel het begin onzeker, moeilijk en eng was, zijn de woorden die ze vandaag de dag beschrijft "trots", "gelukkig", "sterk" en "net als een gezin".

Tussen de sprekers door krijg je ook de kans om de ideeën over sociaal ondernemerschap te horen van 3 finalisten van de Startup Women's Cup en 4 finalisten van de Social Startup Competition.

Na afloop van het programma nodigen wij je uit voor een barbecue in het Grand Café van De Kanselarij.

We zien je graag bij de SICK!

Share with friends

Date and Time

Location

Turfmarkt 11

11 Turfmarkt

8911 KS Leeuwarden

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved