Skip Main Navigation
Page Content

Spara detta event

Event Saved

Seminarium med workshop: Från transaktioner till strategiska partnerskap?

CSR Västsverige

Tisdag, februari 27, 2018 från 08:30 till 11:30 (CET)

Seminarium med workshop: Från transaktioner till...

Registreringsinformation

Typ Sista beställningsdatum Antal
Medlem i CSR Västsverige Slutade Gratis  
Ej medlem i CSR Västsverige Slutade Gratis  
Student Slutade Gratis  

Dela Seminarium med workshop: Från transaktioner till strategiska partnerskap?

Eventdetaljer

Partnerskap, dialog och samverkan mellan olika sektorer är avgörande för att realisera de Globala målen för en hållbar utveckling. Så hur går vi tillväga för att få till stånd detta? Hur ser vi på att ”köpa sig fri” och legitimera sin verksamhet genom välgörenhet, gentemot att låta samarbeten bli en integrerad del av kärnverksamheten?  
 
Kom och inspireras av tre exempel på företag och idéburna organisationer som ingått i partnerskap, vad de har lärt sig och vad utbytet genererat för vinster för respektive part. Du får ta del av hur metall från illegala vapen blivit en värdefull resurs för företag, hur företagshälsa och arbetsmarknadsintegration hänger ihop samt varför en fastighetsägare och second hand-butik samarbetar.

Vi kommer även att problematisera tillsammans kring innebörden av olika typer av samarbeten. Hur går vi exempelvis från rena transaktioner, som sponsring och välgörenhet, till strategiska partnerskap? Eller är det ens rätt väg att gå? Hur hittar vi varandra och hur ringar vi in den gemensamma problemformuleringen, för att i partnerskap kunna jobba med konkreta lösningar? 

Varmt välkommen!

 

PROGRAM
08.30-09.00 Frukost och mingel (vi bjuder på ekologisk och vegetarisk frukost) 
09.00-10.10 Kunskapsfördjupning: Inspiration kring strategiska partnerskap (öppet för alla)

Från både ett näringslivsperspektiv och perspektiv från idéburen sektor kommer du under förmiddagens första del att få inspiration och kunskapsfördjupning om "strategiska partnerskap" - hur det konkret kan se ut, vilka utmaningar som finns och vilka lärdomar som finns att dra. Möt följande inspiratörer:   

  • Johan Lundberg, IM, Individuell människohjälp, och Tobias Ericsson, TRIWA, om varför Humanium Metal by IM startats, där organisationen bidrar till att företag kan stärka sin affär genom ett lönsamt hållbarhetsarbete, i samband med att förekomsten av illegala vapen motverkas. Ett projekt som blivit succé hos såväl företag som hos utvecklingsaktörerna FN och SIDA.
  • Sandro D’Errico, Emmaus Björkå, om lyckade exempel på samverkan mellan fastighetsaktörer och idéburen verksamhet. Cirkulär ekonomi i City och affärskvarter. 
  • Judith Kalmár Sandquist, Fontänhuset Göteborg, Ulf Lindahl, medlem Fontänhuset och Pierre Sandquist, NPS Service AB, om hur man genom partnerskap kan arbeta med arbetsmarknadsintegration – där företaget tar socialt ansvar och på köpet får en värdefull resurs, bidragande till den generella företagshälsan och till ett "innanförskap", samtidigt som en individ får möjlighet att ta ett kliv in i en yrkesroll och ett positivt sammanhang.

10.10-10.20 Kort paus
10.20-11.30 Workshop (endast för medlemmar i CSR Västsverige)

Genom strukturerad samtalsform kommer förmiddagens andra del att fokusera på att möta varandra, förstå varandras perspektiv och att problematisera tillsammans kring innebörden av partnerskap - med ambitionen att inspireras och ge verktyg till möjliga vägar framåt. Låt oss diskutera hur strategiska partnerskap blir lönsamma ”win win”-situationer för både företag och idéburen sektor, hur vi hittar varandra och hur vi ringar in den gemensamma problemformuleringen, för att i partnerskap kunna jobba med konkreta lösningar och, hur samarbeten mellan företag, offentlig sektor och idéburen sektor kan bidra till uppfyllandet av de globala hållbarhetsmålen.

  

När: 27 februari, kl. 8.30-11.30 (ekologisk, vegetarisk frukost 8.30-9.00)
Var: 
Pascal, Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 5
Anmälan:
Vi knappen "registrera", senast den 20 februari (först till kvarn)
Frågor: 
Karin Hagberg, karin@csrvastsverige.se, 0704 59 36 70

Har du frågor angående Seminarium med workshop: Från transaktioner till strategiska partnerskap?? Kontakta CSR Västsverige

Spara detta event

Event Saved

Tid & Plats


Pascal
Chalmers Konferens & Restauranger, Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 5
417 56 Göteborg
Sverige

Tisdag, februari 27, 2018 från 08:30 till 11:30 (CET)


  Lägg till i min kalender

Arrangör

CSR Västsverige

  • Sveriges största nätverk för hållbart företagande och samhällsansvar
  • Är till för alla verksamheter - stora som små
  • Stärker medlemmarnas förutsättningar att utveckla ett strategiskt CSR-arbete
  • Erbjuder kompetensutveckling, inspiration, verktyg och kontaktnät
  • Arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan privat, offentlig och idéburen sektor samt akademi
  • Oberoende och icke-vinstdrivande förening, medfinansierad av Västra Götalandsregionen
  • Verkar för positiva synergier mellan affärer och samhällsansvar
  Kontakta Arrangören
Seminarium med workshop: Från transaktioner till strategiska partnerskap?
Things to do in Göteborg Klasser Annan

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.