€8

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Omar Sy, de ster van Intouchables speelt dit maal de rol van illegale immigrant die zijn best moet doen om het hoofd boven water te houden.

Samba werkt al tien jaar in Frankrijk in verschillende beroepen. Hij heeft geen verblijfsstatus en is dus illegaal, en moet het dan ook hebben van zwart werk. Zijn droom is om chef te worden in een restaurant, wat dat betreft is hij al aardig op weg als afwasser. Maar wanneer hij gesnapt wordt door de politie, komt zijn aanwezigheid in Frankrijk op losse schroeven te staan. Ondanks dat hij door kan gaan voor een geboren en getogen Fransman met Afrikaanse wortels en zijn best doet om wat van zijn leven te maken. Na zijn arrestatie komt hij in contact met Alice (Charlotte Gainsbourg), die als vrijwilligster vluchtelingen bijstaat bij hun juridische zaken. Ze is na een burn-out langzaam weer bezig haar leven op de rails te krijgen. Tegen het advies in van haar collega’s raakt ze geïnteresseerd in de mens achter de problemen en verdiept ze zich in het leven van Samba.

Samba wordt vrijgelaten met het verzoek om het land te verlaten, maar duikt opnieuw onder en probeert met een leven van valse identiteitsbewijzen en tijdelijke klusjes de tijd te overbruggen naar een volgende poging om gelegaliseerd te worden. Met de hulp van zijn vriend Walid, die zichzelf Wilson noemt en doet alsof hij uit Brazilië komt, krijgt hij nieuwe hoop dat zijn droom uiteindelijk werkelijkheid zal worden. Maar hij weet tegelijkertijd dat elke misstap roet in het eten kan gooien.

Share with friends

Date and Time

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved