Free

Rondetafel Waste NO Waste & De Noordenaars

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

De Wolkenfabriek

10 Energieweg

9743 AN Groningen

Netherlands

View Map

Event description

Description

Programma:

14.00 Informele start met bezoek expo Minerva (meeting point - rechts naast de bar in de Wolkenfabriek)

14.30 Presentatie de Noordenaars

15.00 Wandeling naar Terra via Trinity Garden

15.30 Aankomst bij De Pionier: het nieuwe gebouw van Terra met koffie en thee

15.45 Wrap up Waste NO Waste Factory - de hele route in beeld (educatief programma, lezingen en masterclass, de acties in de grond met Terra) & borgen opbrengsten in acties tijdens een ronde tafel gesprek.

16.45 Onthulling volgende stap.


Waste NO Waste Factory
Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Om de eigenheid, ruimtelijke samenhang en samenwerking van Noord-Nederland te accentueren trekken de noordelijke provincies en gemeenten (Friesland en Groningen) samen op.

Dit is onder andere tot uiting gekomen in het door Claudy Jongstra geïnitieerde project Waste NO Waste Factory met daarbij de wereldpremière van haar kunstinstallatie WOVEN SKIN dat in de stad Groningen in en rond de voormalige Suikerfabriek “De Suiker” plaats heeft gevonden.

Natuur en Sociaal inclusief ondernemen
Claudy Jongstra ervaarde zelf dat de natuurlijke grondstoffen voor verf en de ambacht om hieruit kleurstoffen te maken uit de wereld aan het verdwijnen waren. Dat moest anders. Op De Kreake, een productie boerderij in Friesland, worden nu planten en bloemen gekweekt en bewerkt tot natuurlijke grondstoffen voor haar kunstwerken. Niet alleen geeft ze daarmee kleur aan haar kunstwerken, maar behoudt ze ook de kleur in de wereld. Dit in samenhang met de natuur en in samenwerking met de sociale omgeving.

Kleurbehoud binnen onze regio
Binnen het Waste NO Waste Factory programma zijn er bijeenkomsten georganiseerd rond de thema’s: Architectuur, Textiel & Mode en Landbouw & food. In deze bijeenkomsten hebben inspirerende sprekers hun visie gedeeld en nieuwe inzichten gecreëerd hoe er kleurbehoud binnen onze regio en binnen diverse vakgebieden kan plaats vinden.

Opbrengst Borgen
Op deze dag verbinden we de verschillende manieren van kijken en borgen we de opbrengsten in regionale vervolg acties. We vieren de zaadjes die al tijdens het project tot ontkieming zijn gekomen en zich geworteld hebben in de Groningse bodem en in een rondetafelgesprek nodigen we jullie uit om meerdere zaadjes te planten.
Share with friends

Date and Time

Location

De Wolkenfabriek

10 Energieweg

9743 AN Groningen

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved