Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Revija

Predviđeno trajanje događaja: 90 minuta

Mjesto događaja: Aula glagoljice

Izlagač: Jelena Dragić

Institucija: Udruga šokača grana

Suradnici: Ljubica Pilipović

Opis događaja: Cilj revije je ukazati na raskoš, bogatstvo i kreativni potencijal Slavonije i Baranje temeljen na kulturnoj tradicijskoj baštini.

Javnosti će se prezentirati tradicijske rukotvorne tehnike projekta: „Šokački suveniri Osijeku“, pod vodstvom voditeljice projekta Ljubice Pilipović.

Revijom želimo pokazati da Šokci u svojoj baštinskoj kulturi i tradiciji imaju temelj koji im može poslužiti u osuvremenjivanju tradicijske baštine, a što mogu učiniti stručno kreativne osobe i izvrsne voditeljice radionica.

Upravo je spoj znanja, stručnosti, profesionalnosti i entuzijazma rezultirao izradom nošnji, moderne odjeće i modnih dodataka koji estetsku vrijednost povlače iz tradicijskih motiva, te autohtonih suvenira za turističku promidžbu, koji jasno pokazuju pripadnost Osijeku, Slavoniji i Šokadiji.

Pri izradi uporabnog ili ukrasnog predmeta važno je imenovati izvor, uzor, te porijeklo motiva – lokalitet, regija ili kraj, te s kakve vrste predmeta je izveden određeni motiv.

Voditeljica revije Jelena Dragić upoznati će publiku kako tako izrađeni predmeti postaju glasnogovornici baštine iz koje su iznikli.

Sponzor događaja: Lukabu

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved