Gratis

Workshop Font Creation

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Creativity Gym

Lange Ridderstraat 44

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Fonts, als designers en developers gebruiken we ze vaak. Open Sans, Muli en Montserrat: we kennen ze allemaal, toch? Maar wat schuilt er achter deze letters? En hoe ontstaan ze? Je komt het te weten tijdens een unieke ‘Make your own font’-workshop in The Creativity Gym in Mechelen!

Designexpert en Thomas More-docent Renaat Bogaert onthult alle details over fonts van vroeger en nu. Hoe zijn fonts ontwikkeld tot hoe we ze nu kennen? En wat is de rol van een font? Hij legt het haarfijn uit.

Daarna toont fontdesigner Nicolas Deslé hoe je zelf je eigen lettertype kan maken. Welke tools heb je nodig? Waarop moet je letten? Op het einde van de workshop weet je het allemaal en heb je je eigen, bruikbaar lettertype!

Ook zo benieuwd naar de wereld van lettertypes? Schrijf je dan nu in voor de ‘Make your own font’-workshop op 7 mei 2019 vanaf 18u00 in The Creativity Gym in Mechelen! Download vooraf alvast Adobe Illustrator en Glyphs (Mac) of FontLab (Windows). We voorzien drank en hapjes en een verbod op Comic Sans. Plaatsen zijn beperkt.

Meet: Renaat Bogaert (18u30)

Renaat Bogaert is een expert in visuele communicatie. In zijn 23 jaar als zelfstandige Graphic Designer heeft hij veel kennis opgedaan en die kennis deelt hij vaak als docent bij Thomas More, meestal in de vorm van wilde verhalen die hij met veel enthousiasme kan vertellen. Als er iemand is die het verhaal van fonts kan vertellen, dan zal het Renaat wel zijn.

Meet: Nicolas Deslé (19u00)

Nicolas Deslé is een freelance digital designer gespecialiseerd in User Experience en Usability. Hij werkte onder meer aan de rebranding van tv-zender Canvas en Kursiv. Met meer dan 18 jaar ervaring en 5 uitgebrachte font families is hij de geknipte persoon om font design te introduceren binnen IMD! Check Nicolas z’n werk op nicolasdesle.be.

In samenwerking met de opleiding Interactive Multimedia Design van Thomas More.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Creativity Gym

Lange Ridderstraat 44

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen