Gratis

The State of Science: Gedragsbestuurskunde

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap

6 Bijlhouwerstraat

3511 ZC Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
'The State of Science': Gedragsbestuurskunde. De vervlechting van bestuurskunde en gedragswetenschap in Utrecht.

Over dit evenement

Locatie: USBO, Bijlhouwerstraat 6 te Utrecht

Wanneer: Woensdag 15 mei 2019

Tijd: 16.00 – 19.00 uur

Een belangrijk doel van de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) is het verbinden van de bestuurswetenschap en de praktijk van het openbaar bestuur. In een nieuwe serie bijeenkomsten – “The State of Science” genaamd – gaan we langs alle Nederlandse bestuurskunde instituten/faculteiten, om te horen wat in hun ogen de belangrijkste ontwikkelingen van het vakgebied zijn. De State of Science bijeenkomsten bieden enerzijds een theoretische introductie van actuele ontwikkelingen in de bestuurskundige literatuur, maar leggen nadrukkelijk ook de relatie met de uitingen daarvan in de praktijk.

De aftrap van de State of Science bijeenkomsten vindt plaats op 15 mei 2019 bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. Onder leiding van prof. Lars Tummers bespreken de we impact van de gedragswetenschap op de bestuurskunde als academische discipline, en omgekeerd, wat de bestuurskunde voor de gedragswetenschap betekent. De introductie wordt gevolgd door een serie van wetenschappelijke en vooral praktijkgerichte reflecties door specialisten die werkzaam zijn in de bestuurskundige praktijk, met nadruk op nudging prof. Denise de Ridder (HL Gezondheidspsychologie, UU), Else Zantinge (RIVM), onderzoeker en projectcoördinator nudging en gedragskennis RIVM, en wordt afgesloten met een column door Joram Feitsma Msc (promovendus UU).

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het openbaar bestuur en kennis wil nemen van de belangrijkste ontwikkelingen in bestuurswetenschap en de implicaties daarvan voor de praktijk. Wetenschappers van andere universiteiten en van andere disciplines zijn eveneens van harte welkom om met ons van gedachten te wisselen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap

6 Bijlhouwerstraat

3511 ZC Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen