# TcV Connected: Transitie in tijden van corona

Venster Acties

Registraties zijn gesloten

Bedankt voor je aanmelding. Graag tot ziens op 14 mei Willem, Natascha, Jan Paul en Saskia Kwartiermakers Transitiecoalitie Voedsel

# TcV Connected: Transitie in tijden van corona

#TcV Connected | Transitie in tijden van corona

Door Transitiecoalitie Voedsel

Waar en wanneer

Datum en tijd

vr. 29 mei 2020 01:00 - 03:00 PDT

Locatie

Online

Over dit evenement

Kijk, praat en denk mee met TcV Connected

Kennis delen, elkaar uitdagen, inspireren én verbinden om sneller de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem te maken. Dat zijn kenmerken van ons netwerk die we graag faciliteren tijdens onze bijeenkomsten. Door de coronamaatregelen is dit tijdelijk niet mogelijk, maar in plaats daarvan hebben we TcV Connected voor jullie gelanceerd. Online meet-ups met verschillende thema’s zoals: voedselomgeving, krachtenbundeling, true cost accounting, eiwittransitie en beleidsvoorstellen post corona. Hierover gaan we graag met elkaar in gesprek.

Never waste a good crisis

'Never waste a good crisis', luidt een bekende uitdrukking. Wel, crisis genoeg en daar gaan we het over hebben in de tweede online meet-up van #TcV connected.

De impact van de coronacrisis op ons leven en onze economie is gigantisch. De omvang ervan kunnen we nog amper overzien. Tegelijkertijd werken velen al aan de weg voorwaarts. Een nieuwe, duurzamere economie. Of toch weer meer van de oude? Twee tegengestelde krachten zijn aan het werk. We moeten maar afwachten wat het wordt. Maar we hoeven niet af te wachten waar we ons voor inzetten. Dat bepalen we zelf. Binnen de Transitiecoalitie Voedsel is een werkgroep aan de slag die ideeën uitwerkt om uit het landbouw- en voedselsysteem uit de crisis te helpen door de transitie een nieuwe impuls te geven. We willen de stand van denken graag met leden en genodigden bespreken, en aanvullende ideeën ophalen. We richten ons daarbij met name op regionale transitiestrategieën. Maar kan zijn dat we later alsnog ook de rijksoverheid adresseren.

We nodigen je uit voor een plenaire Zoom-bijeenkomst #TcV Connected: transitie in tijden van corona op vrijdag 29 mei (10.00-12.00). Dit is een Zoom-sessie van 2 uur. Enkele leden van de werkgroep zullen deelnemen en de stand van zaken toelichten, in subsessies zullen we verschillende thema’s verder doorspreken en ideeën inzamelen. Dat is verdere input voor een manifest van de Transitiecoalitie Voedsel dat in juni het licht zal zien.

Voor de overige programmering: houd onze social-kanalen of de website in de gaten. Dan mis je geen enkele update. Twitter: @TcVoedsel | LinkedIn: @transitiecoalitie-voedsel | Web: transitiecoalitievoedsel.nl

Tot snel bij de online meet-ups! Kwartiermakers Willem, Natascha, Jan Paul en Saskia

Over de organisator

Georganiseerd door
Transitiecoalitie Voedsel
Verkoop beëindigd