Gratis

Seminarie “Wet Wendbaar en Werkbaar werk: op zoek naar constructieve oploss...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Blue Towers

Sluisweg 1

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving


De retailsector is een belangrijke hoeksteen van de Belgische economie onder andere omwille van de werkgelegenheid die de sector biedt. Naast de vele opportuniteiten wordt deze sector echter geconfronteerd met een aantal uitdagingen.

Eén van die uitdagingen zijn de wisselende piekmomenten en het efficiënt inzetten van werknemers daarvoor. Hoe kan u deze schommelingen in werkvolume opvangen? Hiervoor kijken we naar de wet ‘Wendbaar en Werkbaar Werk’, beter bekend als de Wet Peeters. Deze belooft namelijk een grotere flexibiliteit aan de werkgevers voor het inzetten van werknemers. Bovendien zijn er ook wijzigingen (van kracht vanaf 1 oktober 2017) in verband met deeltijdse arbeid. Tijd voor een duidelijk zicht op deze nieuwe verplichtingen en welke invloed dit heeft op uw arbeidsreglement.

Een tweede uitdaging is de tewerkstelling van verschillende generaties. Een one-size-fits-all aanpak is ondertussen voorbijgestreefd, want elke generatie heeft haar eigen prioriteiten, verwachtingen en motivaties. Met het inroepen van cao 104 dringt een aangepast beleid per generatie zich op. We lichten u graag het werkgelegenheidsplan voor 45+’ers toe aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Ten derde is er nog het verzuimpercentage dat blijft stijgen en we zien dat er meer en meer sprake is van langdurig verzuim. Attentia is ervan overtuigd dat een geïntegreerde aanpak van verzuim waarbij gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid centraal staan een aanpak is die op lange termijn werkt.

In dit seminarie zoomen we hier allemaal op in. We geven u een duidelijk inzicht in de problematiek, maar we gaan vooral op zoek naar constructieve oplossingen voor de retailsector, die zowel voor werkgever als werknemer voordelig zijn. Het seminarie vindt plaats op 5/10/2017 en is bovendien kosteloos.

Agenda

9u30-10u00: ontvangst met koffie

10u00-11u00: Wet Peeters toegepast in de retail
(Advocaat Sabine Vanoverbeke - Van Eeckhoutte, Taquet & Clesse)

11u00-11u30: koffiepauze

11u30-12u00: Verzuim & re-integratie
(Arbeidsgeneeskundige Edelhart Kempeneers - Attentia)

12u00-12u30: Medische overmacht
(Ellen Cappon - KMO-juriste Attentia)

12u30 – 14u00: Lunch & netwerking

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Blue Towers

Sluisweg 1

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen