Gratis

'Nu en de toekomst in 30 jaar' - Congres JongE&L

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

2 Prinses Beatrixlaan

2595 AL Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Vroeger, nu en de toekomst in 30 jaar | Lustrumcongres JongE&L

Over dit evenement

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van JongE&L organiseren wij een congres dat geheel in het teken staat van vroeger, nu en de toekomst in 30 jaar.

Wie, wat, waar?

  • Maandag 23 september
  • Rijksdienst voor Ondernemerschap (RVO), Prinses Beatrixlaan 2, Den haag
  • Inloop: 13.00 uur
  • Eindtijd: 17.00 uur
  • Aansluitend: lustrumreceptie tot 19.00 uur

Programma

Constantijn van Oranje

Constantijn van Oranje opent het congres en zal spreken over innovaties, start-ups en het werk van de toekomst. Constantijn is Special Envoy voor TechLeap.nl, voorheen Startup Delta. Hij is zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie en mede-initiatiefnemer van Startup Fest Europe. Daarnaast is hij Directeur ‘Digital Technology and Macro Strategy’ bij MAP in Londen. Alsof dat nog niet genoeg is was hij tot 2018 tevens lid van de ‘High Level Group of Innovators’, een groep van 15 onafhankelijke leden die de Europese Commissie adviseert over innovatie en ondernemerschap.

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger zal spreken over technologie en ons voedsel van morgen. Rosanne is microbioloog, columnist bij NRC Handelsblad en correspondent vaccinaties bij De Correspondent. Ze schreef het boek ‘ode aan de E-nummers’, een ode aan chemie en technologie in ons voedsel, van kunstmest tot zaadtechnologie en van conserveertechnieken tot vleesvervangers.

Tessa Cramer

Tessa Cramer spreekt over de mindset van een futurist. “Waarom leren we wel over het verleden, maar niet over de toekomst?” vraagt Tessa Cramer zich regelmatig af. Tessa houdt zich bezit met hoe we kunnen navigeren binnen een complexe, diverse toekomst waarin zich voortdurend nieuwe, onverwachte ontwikkelingen voordoen. Tessa werkt nu aan de afronding van haar PhD over ‘the reluctant professional, futurists and the promise of professionalization’.

Discussiepanel: Tjibbe Joustra, Laura van Geest & Maarten Camps

Naast onze keynotes organiseren we een panel met huidige- en oud top-ambtenaren over de rol van de ambtenaar nu én in de toekokmst. Hiervoor schuiven aan:

Laura van Geest - directeur van het CPB, Kroonlid van de SER en lid van de Centraal Economische Commissie.

Tjibbe Joustra - voormalig Secretaris Generaal van LNV (vanaf 1987). Met 35 jaar de jongste SG die Nederland ooit heeft gehad.

Maarten Camps - Secretaris Generaal van EZK.

Dit alles onder de begeleiding van onze zeer bevlogen dagvoorzitter Rogier Elshout!

Lustrumreceptie

JongE&L viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Om die reden zal vanaf 17.00 een lustrumreceptie plaatsvinden om gezamenlijk dit heugelijke feit te vieren.

Vragen, informatie en contact

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of zoekt u contact? Mail dan naar lustrumjongel@minezk.nl.

Dit congres is mede mogelijk gemaakt door HET ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

2 Prinses Beatrixlaan

2595 AL Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen