Gratis

Kansen voor het Nederlandse MKB op de Chinese e-commerce markt

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Inbusiness

World Trade Center Amsterdam

I-Tower, ground floor (entrance via Zuidplein)

1077 XX Strawinskylaan 1767

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

‘’Kansen voor het Nederlandse MKB op de Chinese e-commerce markt’’

Nergens ter wereld kopen zoveel mensen online als in China. Van 2006 tot 2014 is het aantal consumenten dat online aankopen doet in China gestegen van 33,57 miljoen tot 361,42 miljoen (NBSO China). In 2015 kochten 18 miljoen Chinezen online buitenlandse producten met een aankoopwaarde van 31 miljard euro. Naar verwachting zullen 36 miljoen Chinezen online buitenlandse producten bestellen in 2018. De netto aankoopwaarde zal daarmee stijgen naar 134 miljard euro (Sinolink Express). In deze groeimarkt is steeds meer vraag naar kwaliteitsproducten uit Europa.

Het Nederlandse MKB ziet potentie in de groeiende Chinese e-commerce markt, maar ziet ook in dat het betreden van de Chinese markt complex is en daardoor veel energie en tijd kost. Om die reden hebben Amsterdam Trade en WebshopinChina.com de handen ineen geslagen om u dit event aan te bieden tijdens de Amsterdam eWeek 2017 (op 5 oktober van 14.00-17.00).

Doelgroep

De doelgroep voor dit evenement is de MKB’er die zich al heeft georiënteerd op de Chinese online markt en verdere stappen wilt nemen.

Programma

Het programma gaat van start met China e-commerce expert Angela Tabak, directeur van webshopinChina.com. Middels praktijkvoorbeelden zal zij ingaan op het betreden van de Chinese e-commerce markt. Vraagstukken die besproken worden zijn onder andere: welke kanalen zijn beschikbaar om in China online te verkopen en hoe staat dit in relatie tot de verschillende entry strategie mogelijkheden, en hoe bereik je de Chinese consument?

Ook onderdeel van het programma is een case van ervaringsdeskundige Fabian Nijlant, directeur van playhead China. Hij zal inzichtelijk maken hoe de online interieur winkel Flinders succesvol is geworden met behulp van zijn positioneringstrategie.

De overheid kan ook een sleutelrol spelen om de internationale ambities van bedrijven te faciliteren. Daarom zal een expert in cross-border e-commerce en Aziatische markten van de Rijksdienst van Ondernemen (RVO) toelichten hoe de overheid kan ondersteunen bij het betreden van een buitenlandse markt.

Tot slot biedt het programma ruimte voor interactie.

Contact

Wij willen graag samen met u dit evenement tot een succes maken. Heeft u suggesties voor het interactieve programmaonderdeel? Neem dan contact op met Malou Brantjes via trade@amsterdam.nl


* De voertalen tijdens dit evenement zijn zowel Nederlands als Engels.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Inbusiness

World Trade Center Amsterdam

I-Tower, ground floor (entrance via Zuidplein)

1077 XX Strawinskylaan 1767

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen