Gratis

Inspiratienamiddag 'Houd je beeldbengels bij de les' - 21/03/2019

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Arteveldehogeschool

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Slim aan de slag met audiovisueel materiaal in het lager onderwijs

Dat kinderen van nu opgroeien in een beeldcultuur, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar hoe houd je die beeldbengels bij de les? Het Archief voor Onderwijs is een onderwijsplatform dat intensief samenwerkt met leerkrachten en relevant, kwalitatief audiovisueel materiaal selecteert. Wat zijn de mogelijkheden van dit platform voor het lager onderwijs? Hoe maak je gebruik van de fragmenten in je les? En met welke werkvormen bereik je de leerplandoelen? Ontdek tijdens onze inspiratienamiddag de troeven van audiovisueel materiaal voor de lespraktijk.

Wie komt er?

  • Karrewiet is een pionier op vlak van nieuws op kindermaat. Wie weet beter dan Jelle Mels - kersvers nieuwsanker én redacteur - hoe boeiend beeldmateriaal voor de leerling lager onderwijs gecreëerd en op verschillende manieren ingezet wordt?

  • Pedagoog, inspirator en onderzoeker Pedro De Bruyckere inspireert met een keynote over de didactische kracht van audiovisueel materiaal.

  • Sven De Maertelaere en Thibaut Cromphaut - onderzoekers en docenten lerarenopleiding aan de Arteveldehogeschool - stellen de resultaten van hun onderzoeksproject naar de rol van beeld en geluid in het lager onderwijs voor. Ook tonen ze jou hun collecties voor ‘wetenschap en techniek’ en ‘mens en maatschappij’.

Praktisch

Hou donderdagnamiddag 21 maart 2019 vrij in jouw agenda en schrijf je meteen in om jouw plaats te verzekeren. Ons gratis evenement vindt plaats in de Gentse Arteveldehogeschool. Alle aanwezigen krijgen een attest van deelname.

Delen met vrienden

Locatie

Arteveldehogeschool

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen