Skip Main Navigation
Page Content

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Coachen met storytelling

Coach Cafe Leuven - Anne-Marie Walgering - De Walle & Peter Plusquin

Woensdag 4 oktober 2017 van 19:00 tot 23:00 (CEST)

Coachen met storytelling

Aanmeldgegevens

Registratietype Resterend Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten Aantal
Deelname Coach Café Leuven 4 oktober 2017
Storytelling voor coaches
72 Registraties 2 okt. 2017 € 12,50 € 0,00

Deel Coachen met storytelling

Evenementgegevens

Het begrip storytelling hoor je steeds vaker gebruiken. Storytelling - ofwel het vertellen van een verhaal - is uiteraard de basis van verhalen die we lezen in boeken of bekijken in films en feuilletons. Je hoort het begrip storytelling als het gaat over marketing, in leerprocessen, in de psychologie tot zelfs in de politiek: denk aan 'het spinnen' en 'spin dokters'..

Ook bij het coachen van personen of teams kan storytelling een methode zijn om waarden, visies en overtuigingen te ontdekken, ze te versterken en ze te delen: een goede reden om een expert uit te nodigen!

Woensdagavond 4 oktober a.s. geeft Ann De Wilde, creative story teller coach verbonden aan de Hogeschool in Gent, in het Coach Café Leuven de workshop:
 

"Coachen met Storytelling" 
 
Storytelling en coaching, hoezo? 

Waarom coachen met storytelling? Wat brengt het? 

En wat doet de coach?  

Creative technieken, zoals storytelling, gebruiken we in coaching als transformatie-instrument. Elk van ons draagt een rijkdom aan verhalen mee. Het is onze persoonlijke en collectieve geschiedenis. De verwoording en vertelling van deze geschiedenissen op een beperkende of zelfs negatieve manier, kan ons verhinderen om ons gehele potentieel tot uitdrukking te brengen. 

Als storytelling coach help je om een persoonlijk verhaal, of een verhaal van een team of organisatie volledig in te vullen. Met storytelling technieken verduidelijken en verhelderen we de waarden en overtuigingen. We gaan op zoek naar het doel, of beter, de richting waar het individu, het team of de organisatie verder wil gaan. 

Verhalen hebben een universeel karakter. Inzicht in dit universeel aspect laat toe om het eigen verhaal beter te begrijpen en de weg vooruit met vertrouwen tegemoet te zien. 

De avond is ervaringsgericht en er is zeker ruimte voor vragen.

 
 
De spreker

Ann de Wilde is verbonden aan de Hogeschool Gent - Faculteit Mens en Welzijn - en werkt samen met de BAO coaching group.

Zij is creative coach en noemt zich ook wel 'doula'. Ann motiveert bij het vinden, vertellen en delen van verhalen bij belangrijke veranderingen in het leven. Ze zoekt naar verhalen over kracht, strijd, overwinning, verhalen over eenzaamheid en verbinding. Ze nodigt mensen uit de verhalen zelf te vertellen en ze op een creative manier vorm te geven. Ann put uit diverse creative werkvormen als dans, gedichten, tekeningen om een gevoel van eenheid te creëren.

Haar waarden als coach zijn bewust naïef, gevoeld, direct en oorspronkelijk. Haar focus is om mensen mee te nemen in veranderingen. Het transformationeel leiderschap, wat in ieder van ons aanwezig is, in te zetten bij overgangsmomenten. Inbrengen van creativiteit, intuïtie, lichaam, emotie, pre-reflectie om met realistische hoop mensen dichter bij een voller leven te brengen.

Bezoekerslijst Sorteren op: Datum | Voornaam | Achternaam
Meer weergeven

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Meetingcenter 3hoog Leuven - De Wittte Villa
90 Mechelsevest
3000 Leuven
België

Woensdag 4 oktober 2017 van 19:00 tot 23:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Coach Cafe Leuven - Anne-Marie Walgering - De Walle & Peter Plusquin

Het Coach Café Leuven is een maandelijks terugkerend open platform voor iedereen geïnteresseerd in persoonlijke groei.

De ideale ontmoetingsplaats om gelijkgestemden te leren kennen. Het dynamische netwerkmoment om je te informeren of jezelf voor te stellen. 

Het Coach Café Leuven is een initiatief van Anne-Marie Walgering - De Walle en Peter Plusquin.

Elke maand verwelkomen wij een collega/gastspreker. Hij of zij zal gedurende 1.5 - 2 uur een bepaald thema belichten. Dit kan zijn in de vorm van een lezing, presentatie of workshop. Het doel is om kennis te maken met nieuwe en bestaande coachmodellen, werkwijzen, instrumenten, ... en om ons door elkaar te laten inspireren.

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.