€ 12,50

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Meetingcenter 3hoog Leuven - De Wittte Villa

90 Mechelsevest

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Trauma is een label dat we vooral linken aan het individu. Stap voor stap wordt duidelijk dat trauma ook op een bredere schaal kan spelen: families, groepen, gemeenschappen, organisaties, … Op woensdagavond 6 september a.s. neemt Philippe Bailleur - auteur van "Trauma in Organisaties" je mee nemen langs de volgende vragen:

  • Hoe ontstaat systeemtrauma in organisaties en hoe kan je het herkennen?
  • Hoe kan je als organisatiecoach aan de slag gaan met systeemtrauma?
  • En wat vergt dit van jou als begeleider?

Trauma geïnformeerd werken met organisaties betekent ondermeer dat we stoppen met organisaties te zien als machines en ze leren te benaderen als levende systemen. Dat betekent dat we voorbij het vertrouwde 'herstellen', 'vervangen' en 'repareren' moeten groeien ...

Tijdens deze avond wil Philippe de geesten openen voor dit thema dat her en der nog in een taboesfeer hangt. Immers, wat het licht niet mag zien, kan niet helen. Hij neemt ons mee doorheen een aantal concepten uit zijn meest recente boek. Concepten die zijn ontstaan door een grondige studie van dit thema gecombineerd met ervaringen uit zijn dagelijkse praktijk als organisatiecoach.

Uiteraard is er ruimte voor vragen.Over de spreker:
Philippe Bailleur werkt al 20 jaar als systemisch organisatiecoach in heel uiteenlopende organisaties. Hij verdiept zich graag in ontwikkelingen op vlak van individu, organisatie en maatschappij en houdt er van om patronen te ontrafelen. Van daaruit leidt hij professionals op tot o.a. organisatiecoach en deelt hij regelmatig zijn inzichten via workshops, trainingen, blogs, artikels en boeken. Ontwikkeling is de rode draad doorheen zijn leven en werk
Na zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School werkte Philippe een aantal jaren op de militaire luchtmachtbasis van Melsbroek. Net toen hij in 1996 aangesteld was als personeelsverantwoordelijke, crashte in Eindhoven een van de C-130 transportvliegtuigen van de Belgische luchtmacht. Alle bemanningsleden en inzittenden (NL) kwamen om het leven. 41 families werden rechtstreeks getroffen en nog veel meer vrienden en collega’s. Hierdoor werd hij als personeelsverantwoordelijke uitgenodigd om een bijscholing rond emergency en crisis management te volgen. Deze ervaring zorgde voor een kentering in zijn loopbaan.
Hij koos ervoor groepen te begeleiden rond diverse thema's (communicatie, leiderschap, teamwork, groepsdynamica, creativiteit, ...Van meet af aan had dit werk impact op zijn persoonlijke ontwikkeling. Elke klant – organisatie, team of individu– prikkelde hem de materie uit te diepen via diverse opleidingen die Philippe een zeer brede basis gaven. Naast zijn begeleidingswerk voor verschillende organisaties leidt hij coaches op tot organisatiecoach. Philipe is (co-)auteur van verschillende boeken waaronder 'Architect van jouw organisatie' en 'Trauma in organisaties'.
Meer informatie via www.philippebailleur.be
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Meetingcenter 3hoog Leuven - De Wittte Villa

90 Mechelsevest

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen