Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Romania

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

În Iulie-August 2017 dorim sa organizam festivalul "Protestul Cunoașterii", un eveniment inspirat dupa modelul festivalului Fanfest, un festival care a avut 11 ediții pana acum, cu scopul salvării roșiei montane, prin organizarea unor ateliere și concerte unde activiști din întreaga lume se adunau și povesteau despre cum putem noi ca cetățeni sa rezistam in fata abuzurilor, împărtășind metodele folosite de ei.

In cadrul festivalului "Protestul Cunoașterii", dorim sa facem acest lucru tot în natura, dar sa fie un festival 2.0, unde o sa avem parte de internet in orice parte a festivalului.

O sa avem 10 spatii unde se vor tine ateliere, dezbateri, training-uri. In total, in cele 3 zile o sa fie 100 de activitatii in cele 10 spatii.

Scopul este de permite accesul unui grup de 500-5000 de persoane, la metode de participare activa, pentru a creste gradul de implicare cetățenesca a participanților. O sa existe 3 locuri unde lumea își poate lasa laptopurile și alte gadgeturi pe care le au, când doresc sa meargă la un atelier, plimbare, sau daca le este frica sa își lase laptopul în cort. Fiind în natura, nu exista un hotel sau ceva unde sa ai condițiile din oraș. De fapt de accea și vrem ca acest festival sa se întâmple în natura.

O sa existe dusuri ecologice, toalete publice, etc.

Scopul este sa ne deconectam timp de 3 zile și sa invatam ce fac alte asociații, care fac treaba în domeniu drepturilor omului de 10-20 de ani In cadrul festivalului, venim cu laptopul ca sa invatam ce fel de investigatie am putea face și noi, din fata laptopului.

Ce surse si seturi de date exista in prezent in Romania, cum se citeste un Buget, etc.

La Plen - Scena - O sa fie și o scena, unde formații din România, precum și zeci de artiști vor vorbi despre cum vad ei idea de protest. Tot pe scena o sa se facă dezbateri pe teme sociale. Împreună cu organizatii precum One World sau cinemobil-ul, o sa avem un spatiu unde o sa proiectam filme documentare, pe tema drepturilor omului, activism. (inca nu am stabilit nimic)

În Coltul "Celor care fac", o sa fie prezente zeci de ong-uri care o sa isi prezinte activitatea și acțiunile pe care le-au facut sau viitoarele actiunii pe care o sa le desfășoare. O sa fie un spațiu de campare pentru 500-1000 de corturi.

O sa fie standuri cu mâncare și băutură, care sa accepte plata cu cardul. Vrem sa avem parte de viata și accesibilitate de la oraș, dar sa fim în natura, timp de 3 zile. 3 zile = 1% din anul 2017. Anul asta știu ca îmi dedic 1% din timp ca să învăț lucruri noi care ma pot ajuta. Știu ca pot sa ii întâlnesc pe cei de la Funky Citizens și pot sa aflu cum sa fac un infografic pe ce subiect ma interesează. (Acesta este viziunea, inca nu am stabilit cu nici un ONG daca participa si ei sau nu)

La Coltul European, o sa invatam despre avantajele pe care le avem noi ca cetateni din Uniunea europeana. De exemplu, știai ca orice cetățean din România, care are între 18 și 30 de ani poate călătorii în schimburi de tineri sau training-uri în alte tari din Europa, care durează undeva la 5-8 zile, platind doar o cofinanțare de 30-50 de euro, iar acolo, pentru a invata despre metode de educatie non formala, cetatenie activa, ecologie, etc Sau ca orice cetățean care are între 18-30 de ani poate pleca pe pentru o perioada de pana la un an de zile ca sa facă voluntariat în alta tara, cu o cofinanțare de 50-100 de euro.

Avem atâtea oportunități de care nu stim, iar noi de multe ori blamam Uniunea Europeana, cand de fapt nu o intelegem. I

n cadrul celor 3 zile, putem afla mai multe informatii despre ce face Uniunea Europeana, care este rolul nostru in Europa si cum putem sa beneficiem de avantajele pe care le ofera Uniunea Europeana. Maker Space - Impreuna cu Cluj Maker Space din Cluj-Napoca si Nod Maker Space din Bucuresti, o sa avem un Maker Space, unde o sa aflam despre conceptul de Makers si cum s-a dezvoltat el in Romania. (Repetam, iarasi, acesta este viziunea, inca nu am vorbit cu nici un ONG/spatiu)

Coltul Creatiei Analog - O sa avem un spatiu dedicat pentru artisti si persoane creative. Acolo o sa fie ateliere de facut bannere, cum facem un stencil, 3D Printing si Proteste, Cum facem un MEME de succes, Ateliere de scriere creativa pentru a dezvolta lozinci de protest.

Colţu' cu muzică - O sa fie un loc special amenajat unde se poate face focul, putem asculta cantece la chitara, inventa o noua melodie de protest, incalzi noaptea. Tot aici o sa invatam cum sa facem un Jam Session, cum putem protesta folosind muzica. (De vorbit cu cei de la Cercul Intreg din Cluj, Jean Baptiste, Barbarossa, etc)

Personalizeaza festivalul : 200 de metri din perimetrul spatiului o sa fie insosit de mesaje si poze de la participantii la festival, prin vot online inainte de festival, ca sa fie printate pe cei 200 de metri patrati pusi spre expunere pentru public. La inceput, o sa ramana 300 de metri de metri din perimetru alb. In fiecare zi o sa printam 150 de metri patrati din gardul festival cu poze si evenimente care s-au intamplat in ziua precedenta, astfel incat sa avem un fel de live feed offline.

Hacker-Space - Coltul Creatiei Digitale 2.0 Aici o sa invatam despre Machine Learning, AI, si tot ce inseamna technologie de ultima ora, cum putem sa ne folosim de ea si cum putem optimiza procesele care se intampla in jurul nostru. Pentru a putea descarca serturile de date necesare, in mijlocul naturii, o sa avem niste servere FTP portabile, de unde puteti descarca cu 100 MB pe secunda training setul pe care o sa il folosim ca sa invatam o retea neuronala cum sa identifice un set de date intr-un mod nesupervizat.


----------------------- Transparenta ----------------------------

In afara datelor cu caracter personal, dorim sa fim super transparenti in legatura cu cheltuirea banilor pentru organizarea acestui festival. De fapt, la unele lucruri nici nu ne pricepem. Deci avem nevoie de voi ca sa facem acest lucru. Noi stim ca daca o sa iasa acest festival, 500-5000 de persoane o sa fie mai informate si o sa stie cum sa fie niste cetateni pro-activi in societatea unde traiesc. Prin intermediul celor 16 feed-uri live prin care o sa transmitem 24/24 de ore, ne asteptam sa avem 1 milion de vizualizari in decursul unei saptamani de la terminarea festivalului.


Estimari de cost :

Inchiriere 200 mese pliante * 5 zile = Inchiriere 8 Generatoare 2Kw * 5 zile = Benzina Generatoare 5 zile = Inchiriere teren 10000 mp * 7 zile = Inchiriere 300 corturi artisti + voluntari * 5 zile = Inchiriere 16 corturi 200 mp * 5 zile = Inchiriere 40 toalete ecologice * 4 zile = Inchiriere autobuz 40 persoane transport * 40 de autobuze = Inchiriere lumini LED 50w * 50 instalatii. Materiale lemn constructie instalatii temporale = Inchiriere Scena 5 zile = Inchiriere Boxe, echipament Scena 5 zile = Mancare 200 voluntari * 5 zile = Mancare 100 artisti * 5 zile = Mancare 100 invitati * 5 zile = Mancare 50 paznici * 4 zile = 2000 Bratari Textile = Construire 1000 "lockers" pentru laptop-uri, device-uri 5 Servere On-Location capacitate 10TB = 100 Prelungitoare 4 Metri = 30 Prelungitoare 50 metri = Inchiriere 50 Modemuri Wifi * 5 zile = Transport Materiale * 50 Camioane 8 Tone * ~150 kilometri = Print 1000 Afise A3 = Print 1000 articole postere A2 pentru ong-uri = Print 500 metri bannere :Scrie-ti parerea despre ... = Dezvoltare Website = ---------------------- Coltul creativitatii ------------------------ Materiale Bannere - Cearceaf 100 cm * 1000 metri = Carton Stencil-uri - Carton 200 x 200 cm * 500 bucati = Spray-uri Graffiti Bannere Protest * 1000 bucati = 1000 masti unica folosinta protectie FP2 = Materiale pentru Artisti =

----------------- Surse de Venit ---------------------------------

Sponsorizari Produse in Natura Bilet intrare 3 zile = ~100 RON Publicitate metru patrat = 150 RON / 3 zile (Spatiu total expunere = 800 mp (120.000 RON) Metoda expunere - 12 cuburi incarcare telefon, laptop, spatiu expunere 16 mp (192 mp total), 400 metri - gard perimetru, 200 metri patrati - standrui, corturi, ateliere.)


Impartire Voluntari = 21 la Lockers Laptop/Gadget-uri - 3 schimburi ( 7 pe schimb, impartiti in 3 zone, in ture de 6 ore) 9 la Intrare - 3 schimburi, cate un voluntar plus paznic la fiecare intrare 40 la Mancare - 4 schimburi, cate 10 voluntari pe tura de 6 ore. 30 la Technic - 3 schimburi, cate 10 persoane pe tura de 6 ore. Isi impart timpul intre corturile cu rezentari technice si hackatoane si mentenanta sistemului IT din cadrul festivalului. 21 impreuna cu Artisti - 3 schimburi de 6 ore. 30 la Logistica - 3 schimburi. 30 la echipa de Eco. 3 schimburi de 6 ore. 18 persoane - Coordonatori. Cate 9 persoane in 2 schimburi de 8 ore. 4 Persoane - Graphic Design

Share with friends

Date and Time

Location

Romania

View Map

Save This Event

Event Saved