Programkonferens för samverkansprogrammet Förnybara drivmedel och system

Åtgärdspanel

Registreringar är stängda

Anmälan till programkonferensen är stängd. Om du har frågor, vänligen vänd dig till f3:s kansli (emmi.voogand@f3centre.se).

Programkonferens för samverkansprogrammet Förnybara drivmedel och system

Av Energimyndigheten och f3 centre i samverkan med Energimyndighetens projekt Svensk plattform för livscykelperspektivet som projektleds av Swedish Life Cycle Center

Tid och plats

Datum och tid

ons 25 okt 2017 10:00 - tor 26 okt 2017 13:00 CEST

Plats

Swedish University of Agricultural Sciences 8 Almas Allé 750 07 Uppsala Sweden

Beskrivning

Förnybara drivmedel och system - vad och hur beror det på?

Under snart fyra års tid har samverkansprogrammet Förnybara drivmedel och system pågått och hela 29 projekt med en totalbudget på närmare 43 MSEK har beviljats. Syftet med samverkansprogrammet är att bidra med analyser som kan ligga till grund för vetenskapligt underbyggt beslutsstöd och ökad systemförståelse hos politiker, myndigheter, industri och andra organisationer i frågor som rör förnybara drivmedel.

Årets programkonferens presenterar resultaten från dessa projekt och ger samtidigt möjlighet till diskussioner och nätverkande med syfte att sätta en kommande forskningsagenda inom området och lyfta fram de viktiga frågeställningar som kvarstår. Konferensen lyfter i år in livscykelperspektivet för att b.la. skapa förståelse för hur det kan användas i beslutsfattande genom bedömningar av miljöprestanda för exempelvis förnybara drivmedel.

Vi är glada att kunna presentera följande keynote speakers:

  • Karin Svensson Smith, riksdagsledamot (MP) och ordförande i riksdagens trafikutskott
  • Lars Mårtensson, Miljö- och innovationschef Volvo Lastvagnar
  • Åsa Håkansson, Affärsutveckling Preem
  • Jonas Lindmark, Energimyndigheten
  • Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet och Equest

Konferensen arrangeras av Energimyndigheten och f3 centre i samverkan med Energimyndighetens projekt Svensk plattform för livscykelperspektivet som projektleds av Swedish Life Cycle Center. Värd för konferensen är Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Klicka här för det fullständiga programmet, inklusive sessionerna för projektpresentationerna.

Observera att middagen i första hand vänder sig till deltagare/medlemmar/anställda i samverkansprogrammet, Energimyndigheten, Swedish Life Cycle Center och f3.

(The conference will preferentially be held in Swedish.)

Om arrangören

Försäljning slutade