Printuke

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Foto.no AS

Dronning Eufemias gate 12

Barcode

0191 Oslo

Norway

View Map

Event description
En uke full av tips og gode ideer for å få full kontroll over utskriftene dine

About this Event

Foto.no / Interfoto arrangerer printuke med en rekke aktiviteter for å hjelpe deg å lage de beste utskriftene.

Her blir det foredrag, kurs og workshops for alle, tyngre heldagskurs for fotografer, leverandørstands og mulighet til å møte kjente fotografer og lære om hvordan de jobber. Alt dette og mer til i en hel uke.

Ta en kikk på det spennende programmet vi ha lagt opp og meld deg på de arrangementene du ønsker.

klikk på den grønne knappen "Tickets" for å melde deg på.

2 kurs har egen påmelding:

1. Heldagskurs i Adobe Lightroom Classic

2. Heldagskurs Eson Print Academy

PROGRAM:

Mandag 14.10.19: kl 13:00 - 14:00: Epson Print Layout:

Skriv ut flotte fotografier raskt og enkelt. Epson Print Layout-programvaren gjør det enklere å få fullt utbytte av Epsons profesjonelle fotoskrivere med UltraChrome-blekk. Programvarens forbedrede funksjonalitet og fleksibilitet gjør det raskt og enkelt å håndtere fargestyrte utskrifter. Funksjon for registrering av egendefinerte medier, dra nytte av forenklet fargestyrt utskrift, som støtter både direkte fargestyring og ICC-profilstyring.

Mandag 14.10.19: kl 14:30 - 15:30: Digitalisering:

Det finnes mange gode muligheter for å lage digitale kopier av papirbildene dine. Her viser vi deg hvilke.

Det finnes mange gode grunner til at du bør skanne papirbildene dine.

Mest sannsynlig eksisterer papirbildene dine bare i sin originale form, og derfor kan det være lurt å skanne dem og dermed få en digital kopi. Slik unngår du at papirbildene går tapt ved fuktskader eller andre ulykker.

I tillegg får du mulighet for enkel deling av de gamle papirbildene med familie og venner når du har dem som digitale filer.

Men hvordan skanner du bildene dine på best mulig måte? Kom til oss og lær litt om de mulighetene du har.

Mandag 14.10.19: kl 16:00 - 17:00: Epson Print Layout:

Skriv ut flotte fotografier raskt og enkelt. Epson Print Layout-programvaren gjør det enklere å få fullt utbytte av Epsons profesjonelle fotoskrivere med UltraChrome-blekk. Programvarens forbedrede funksjonalitet og fleksibilitet gjør det raskt og enkelt å håndtere fargestyrte utskrifter. Funksjon for registrering av egendefinerte medier, dra nytte av forenklet fargestyrt utskrift, som støtter både direkte fargestyring og ICC-profilstyring.

Tirsdag 15.10.19: kl 12:00 - 16:00: Ferdigstilling av bilder:

Møt Fotograf Anne Helene Gjelstad og vår printekspert Christopher Næss. I løpet av de neste timene vil Anne Helene Gjelstad snakke om hvordan hun etterbehandler sine fotografier frem til print. Christopher Næss printer ut bildene på forskjellige typer papir.

Møt opp og få en liten innføring i alt fra kalibrering av skjerm, klargjøring av bilde i Lightroom, valg av papir, oppsett av printe Kom og bli med på denne prosessen. Kom når det passer for deg i løpet av disse 4 timene.

Tirsdag 15.10.19: kl 12:00 - 17:00: Leverandørstand:

Network Innovation kommer og viser produkter fra Eizo, X-Rite og Wacom. Vi viser hvor viktig det er med en kalibrert skjerm, og hvor enkelt det kan gjøres.

Wacom har tegnebrett i flere varianter, se hvordan det kan forenkle din retusjeringsjobb. Kom innom å se en optimal arbeidsflyt fra bildefil til ferdig print.

Onsdag 16.10.19: kl 10:00 - 12:00: Velg rett papir:

Hahnemühle-teamet tar deg med på en tur gjennom deres utvalg av kunst og fotopapir for å velge papirene som presenterer bildene dine best.

Onsdag 16.10.19: kl 12:00 - 12:45: Printprosessen:

Tamo fra PIGS studio vil presentere "Printprosessen" og gi hint og tips om hvordan du kan få de beste resultatene på utskriftene dine.

Han vil også gi hjelp til alle "problem" -områder du måtte oppleve med din egen utskrift, så ta med deg spørsmålene dine.

Onsdag 16.10.19: kl 13:00 - 14:00: Produktlansering:

Hahnemühle introduserer et helt nytt produktsortiment kalt NATURAL LINE. Dette gir deg sjansen til å se denne spennende nye serien før den offisielle lanseringen i New York senere denne måneden. Bli de første i Skandinavia som ser dette store nye sortimentet.

Onsdag 16.10.19: kl 14:00 - 16:00: Q & A:

Hahnemühle-teamet vil være tilstede for å svare på spørsmålene dine og gi råd på en til en-basis. Kom og si hei og lær mer om den verdensledende merkevaren Hahnemühle for Fine Art Digital-papirer.

Torsdag 17.10.19: kl 13:00 - 15:00: Print, kalibrering og WYSIWYG:

Kurs: Print, kalibrering og WYSIWYG med Per Arnfinn Persen / Profil Data:

Om fotopapir, kunstfotopapir og banner/plakat papir. Viktigheten av og hvordan velge rett papir til akkurat det bildet! Vi viser hvordan stille inn printerdriver riktig for 3. parts papir. ICC-profil, PlatenGap, Paper Thickness mm. Photoshop, Lightroom, Epson Print Layout. Per Arnfinn Persson fra Profildata vil sammenlikne fargerom og sortnivå på media som vises fram. Vi tar fram en rekke utskrifter og sammenlikner print side by side, sort hvitt som farger. Vi debatterer hvilke type bilder egner seg på

- Matt fotopapir vs kunstfoto bomullspapir

- Luster fotopapir vs kunstfoto barytt papir

- Metalliske fotopapir med FacMount montasje

- Japansk Awagami papir (rispapir)

- Når skal man bruke kritthvitt eller varmtone papir

Printing av fototapet

Printing av bannere/rollups

Torsdag 17.10.19: kl 16:00 - 17:00: Lansering av Datacolor Spyder X Pro og Elite:

Neste generasjons skjermkalibrator. Raskeste, enkleste og nøyaktigste skjermkalibrator noensinne. Vi kjører demo på hvordan kalibrere med nye SpyderX.

Torsdag 17.10.19: kl 16:00 - 1:00: Print kurs Leica Store Oslo:

Hvordan få maksimalt ut av dine Leica-filer. Vi printer dine filer i tillegg til eksempelfiler på forskjellige fotopapirer og undersøker hvilken karakter de forskjellige papirkvalitetene gir bildene. Egen påmelding > LSO, Leica Store Oslo egen påmeldingsside

Torsdag 17.10.19: kl 10:00 - 17:00: Heldagskurs i Adobe Lightroom Classic:

Egen påmelding > Adobe Lightroom Classic påmeldingsside

Fredag 18.10.19: kl 10:00 - 18:00: Epson Print Academy pris 990,-

Et heldagskurs med flere av de mest kunnskapsrike fotografene og teknikkerne i feltet papir og print. Egen påmelding her > Epson Print Academy påmeldingsside

Date and Time

Location

Foto.no AS

Dronning Eufemias gate 12

Barcode

0191 Oslo

Norway

View Map

Save This Event

Event Saved