Free

Prezantimi i librit "Virgjeresha holandeze"

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë

Rruga e Elbasanit

1000 Tirana

Albania

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Ne pranine e autores Marente de Moor dhe përkthyeses Albana Shala

Prezantimi i librit Virgjëresha holandeze
Autore: Marente de Moor
Përktheu: Albana Shala

Në verën e vitit 1936, Zhaku, një mjek holandez e dërgon të bijën tetëmbëdhjetëvjeçare, Janën, të qëndrojë në shtëpinë e gjermanit Egon Fon Boetigerit, një mik i tij i rinisë. Mjeshtër i skermës, Egon Fon Boetigeri, i kalon ditët në një shtëpi fshati, ku organizon ndeshje të ndaluara skerme me studentë. Ai do të ndihmojë Janën të përsosë aftësitë në këtë sport të dashur për të. Por Jana bie në dashuri me Egonin, tërheqës, joshës dhe për më tepër misterioz.
Një histori për dashurinë dhe humbjen e pafajësisë? Virgjëresha holandeze është shumë më tepër se sa kaq. Rinia e të atit, e vërteta e marrëdhënies së tij me Egonin në një kohë të largët, gjatë Luftës së Parë Botërore, rrugëtimi i Janës drejt rritjes janë përvoja kontradiktore dhe çoroditëse. Kodi aristokrat i nderit, me nocionin e vet të kurajës dhe heroizmit, nuk ka më vlerë. Nazistët janë te porta: bota po ndryshon: një periudhë barbarie nis. De Moor risjell atmosferën e trazuar të një epoke si një pikë kyç në histori, duke përshkruar me nota të gjalla pasiguritë dhe tensionet që i paraprinë Luftës së Dytë Botërore.
#Storytellingthelife
#EUPL
#CreativeEurope

Share with friends

Date and Time

Location

Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë

Rruga e Elbasanit

1000 Tirana

Albania

View Map

Save This Event

Event Saved