€6.44 – €14.30

Première Cinema Olanda Film met Wendelien van Oldenborgh @ The Black Archiv...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

The Black Archives

19B Zeeburgerdijk

1093 SK Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 1 day before event

Friends Who Are Going
Event description

Description

Op 26 november - een dag na de opening van de expositie “Zwart & Revolutionair: het Verhaal van Hermina en Otto Huiswoud”zal in het pand van Vereniging Ons Suriname en The Black Archives de Amsterdamse première van Cinema Olanda Film (2017). De film was onderdeel van de installatie Cinema Olanda die kunstenares Wendelien van Oldenborgh samen met curator Lucy Cotter maakte. Het werd door het Mondriaanfonds gekozen als Nederlandse inzending voor de Biënnale van Venetië in 2017. Van Oldenborgh gebruikte materiaal uit The Black Archives om Otto Huiswoud in de film Cinema Olanda te introduceren.

Foto

Vergeten postkoloniale geschiedenis en een nieuw nationaal zelfbeeld

In Cinema Olanda Film worden verschillende onderbelichte verhalen uit de Nederlandse postkoloniale geschiedenis op een onverwachte manier met elkaar verbonden. De Surinaamse revolutionair Otto Huiswoud, die een belangrijke rol speelde in de strijd tegen imperialisme en racisme en onderdeel was van een netwerk van zwarte radicale intellectuelen en activisten. Architect en stedenbouwkundige Lotte Stambese die na een periode in de Sovjet Unie door te hebben gebracht een belangrijke rol speelde tijdens de wederopbouw in Rotterdam. En Indorock, een muziekgenre dat na de onafhankelijkheidsverklaring van Indonesië ontstond onder Indonesische migranten. Met de film, die in één lange ononderbroken take opgenomen, wilt van Oldenborgh op kunstzinnige wijze bijdragen aan een nieuw Nederlands nationale zelfbeeld.
In gesprek over de rol van kunst, verborgen geschiedenis en het nationale zelfbeeld
Kunstenares Wendelien van Oldenborgh zal de film inleiden en achteraf zal er een Q&A zijn tussen van Oldenborgh, Mitchell Esajas - die Otto Huiswoud in de film introduceert - én het publiek. Daarnaast zal de bijhorende publicatie, met essays van o.a. Gloria Wekker, Wayne Modest en Egbert A. Martina, en het publieksprogramma in kunstinstelling Witte de With worden besproken. Donateurs zijn van harte uitgenodigd om aan het gesprek deel te nemen. Vooraf én achteraf worden er rondleidingen gegeven in de expositie "Zwart & Revolutionair" en The Black Archives.

  • Wanneer? Zondag 26 november 2017
  • Tijd? 18:30 (aanvang 19:00 uur - 22:00 uur)
  • Plaats? Vereniging Ons Suriname / The Black Archives: Zeeburgerdijk 19b, 1093SK
  • Entree? €5,- (Rondleiding: €5,- extra)

Volgende vertoning: de film zal ook op vrijdag 22 december worden vertoond.
Share with friends

Date and Time

Location

The Black Archives

19B Zeeburgerdijk

1093 SK Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refunds up to 1 day before event

Save This Event

Event Saved