Free

Power Academy - Snap + Core First (Bergen)

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Merkantilen

Thormøhlens Gate 53

5006 Bergen

Norway

View Map

Event description

Description

ASK for barn

Gi barn, unge og voksne som mangler funksjonelt talespråk en strategi for deltakelse, utvikling og økt lese-/skriveferdighet. Bruk en evidensbasert tilnærming med nøye utplukkede kjerneord som hjelper barnet å bygge språk- og kommunikasjonsferdigheter.


Power Academy gir kompetanseheving.

Sammen med Cathrine Redi, logoped for Tobii Dynavox gir vi deg en teoretisk fordypning i strategien bak Core First og en praktisk gjennomgang av innholdet i ASK-appen. Du vil også få informasjonsverktøy som er opprettet for å støtte brukerne og deres kommunikasjonspartnere.

Agenda:

10:00 – 11:00:

- Språkutvikling

- Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK)

11:00-11:15:

Kaffe/te!

11:15 – 12:00:

- Bakgrunn og målsetting for Snap+Core First

- Praktisk: Opprett ny bruker

12:00:

Vi serverer LUNCH!

12.30-13.15

- Deltakelse, Hurtigord og Tema

- Hvorfor og hvordan kan vi legge til rette for brukers deltagelse?

-Praktisk: Vi bruker appen og kommuniserer ved hjelp av Hurtigord og Tema.

- Utvikling - Støtte for to møter å utvide og utvikle sin ASK

13.15-13.30:

Kaffe/te!

13.30 - 14.00:

- Språklig bevissthet og forståelse

- Kjerneord, Ordlister og Tastatur

- Praktisk: Gi spesifikke beskrivelser ved å bruke Kjerneord

14:00 – 14.10:

Benstrekk!

14.10-15.00:

- Innføring i Pathways som er en metode for å støtte utvikling av kommunikasjonsferdigheter.

Snap + Core First

I hjertet av Snap ligger Core First, et enestående symbolstøttet ordforråd for barn som har vansker med språk og kommunikasjon. Start på ditt kommunikasjonsnivå og begynn med ordene som skaper flest meningsfulle ytringer. Etter hvert skalerer du opp ordforrådet med ordlister og fraser som ligger klare i appen. Du finner raskt et allment ordforråd for hurtigkommunikasjon der du kan delta i alle diskusjoner, og i tema har du tilgang til frasene du trenger for å ta initiativ og besvare typiske spørsmål. Alt dette gir deg sjansen til å lære språkets funksjon og innhold, og ta nye steg mot en økt grad av lese- og skriveferdighet. Personer med potensiale til å kunne kommunisere med ren tekst kan kombinere vanlig tastatur med et enestående stort ordforråd som støtter utviklingen av de lingvistiske ferdighetene som trengs for å lese og skrive på linje med andre barn.

Snap + Core First ligger forhåndsinstallert på våre dedikerte kommunikasjonsenheter, Indi®, I-110 og I-Serien, og personer som allerede benytter disse enhetene vil få appen gratis.

Mer informasjon om versjoner og tilgjengelighet finner du HER.

KLIKK REGISTER FOR PÅMELDING!

Om Cathrine:

Bilde av Cathrine Redi

Cathrine Redi jobbet tidligere som logoped og pedagogisk-psykologisk rådgiver i Halden kommune. Hun har hatt initiativet til prosjektet «Fra barnehage til skole – en overgangsplan for barn med særskilte behov», og vært medforfatter til fagboken Pedagogisk systemarbeid: endringsarbeid og organisasjonsutvikling i skolen og i PP-tjenesten, med kapitlet: Å begynne uten å begynne fra begynnelsen.

Cathrine Redi har mastergrad i spesialpedagogikk med fordypning i logopedi fra Universitetet i Oslo. Hun har videreutdanning i organisasjonsutvikling og endringsarbeid fra Oslo Met.


Share with friends

Date and Time

Location

Merkantilen

Thormøhlens Gate 53

5006 Bergen

Norway

View Map

Save This Event

Event Saved