Posvet: Kreativni turizem - EPK Ptuj 2025 kot priložnost

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Hotel Mitra, Ptuj

6 Prešernova ulica

2250 Ptuj

Slovenia

View Map

Event description
Kreativni turizem v odnosu do butičnega in odgovornega turizma. Dobre prakse na področju kreativnega turizma ter potencial za Ptuj in EPK.

About this Event

V okviru priprav na kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture Ptuj 2025 pisarna EPK s partnerji Zavod za turizem Ptuj, Zavod Tura Ptuj, Društvo Hiša! in Društvo CET Platforma organizira posvet "Kreativni turizem – EPK kot priložnost".

Kreativni turizem je eden izmed odgovorov na masovni turizem, ki postaja vse bolj neobvladljiv za domačine in kraje, ki jih turisti obiščejo, kot tudi za turiste. Kreativni turizem želi obiskovalcu omogočiti doživljanje resnične, aktivne in avtentične izkušnje preko izkustvenega učenja in povezave z lokalno kulturo, lokalnimi prebivalci, nevladnimi organizacijami in podjetji. V tem smislu predstavlja tudi še nerazvit podjetniški potencial znotraj kreativnih industrij.

Na posvetu se bomo dotaknili pojma kreativni turizem in njegovega odnosa do butičnega in odgovornega turizma. Spoznali bomo dobre prakse na področju kreativnega turizma ter poskusili najti odgovore glede potenciala, ki ga kreativni turizem predstavlja za mesto Ptuj v luči kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025.

K sodelovanju na posvetu smo povabili predstavnike:

  • Direktorata za turizem
  • Centra za kreativnost
  • Predstavništvo STO v Avstriji
  • Društva Hiša!
  • Zavoda za turizem Ptuj
  • Zavoda TURA Ptuj
  • Ptuj EPK 2025

Posvet bo obenem uvodni dogodek 1. Festivala ptujskih zgodb v organizaciji Zavoda Tura in podjetja Preobrazba 42.

Date and Time

Location

Hotel Mitra, Ptuj

6 Prešernova ulica

2250 Ptuj

Slovenia

View Map

Save This Event

Event Saved