Pomen kreativnosti v znanstvenem raziskovanju

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

NLB Center Inovativnega podjetništva

Trg republike 2

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Event description
Kako urejati kreativni proces v raziskovalni dejavnosti? dr. Anja Svetina Nabergoj nam bo predstavila svojo knjigo "Creativity in Research".

About this Event

Program:

18.00 do 18.30 – registracija udeležencev

18.30 – začetek predavanja

19.30 – Q&A

20.00 – 21.30 – networking in pogostitev

ASEF in Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani vabimo na predavanje izr. prof. Anje Svetine Nabergoj pod naslovom "Pomen kreativnosti v znanstvenem raziskovanju", kjer bo predstavila svojo knjigo "Creativity in Research: Cultivate Clarity, Be Innovative, and Make Progress in Your Research Journey" (Cambridge University Press 2019). Več o knjigi lahko najdete na: https://www.creativityinresearch.org

Predavanje se bo izvedlo v NLB Centru Inovativnega podjetništva.

Kreativnost je del uspešnega raziskovanja, a kljub temu se raziskovalce redko uči kako urejati kreativni process in moderno akademsko življenje ne optimizira kreativnosti. Knjiga "Creativity in research" nudi konkretne smernice za kreativno delovanje na področju raziskav. Na podlagi vsebin razvitih na Hasso Plattner Institute of Design iz Stanfordske Univerze, knjiga predstavi ključne sposobnosti, ki so potrebne za kreativno raziskovanje in jih utemelji s strokovnimi članki, osebno izkušnjo in refleksijo.

dr. Anja Svetina Nabergoj je profesorica na Hasso Plattner Institute of Design na Stanford University in izredna profesorica na Ekonomski Fakulteti Univerze v Ljubljani.

Študij je opravila na Ekonomski Fakulteti Univerze v Ljubljani, v času katerega je tudi eno leto obiskala IESEG Business School v Franciji. Na Univerzi v Ljubljani je nadaljevala s študijem International Master Program in Business Administration in kasneje v okviru doktorata tudi obiskala Roskilde University na Danskem. Zadnje deset let je posvetila pedagogiji za učenje procesov inovacije in vzgajati kreativne vodje za vodstvene pozicije globalnih in Fortune 500 podjetij. Izkušnje ima s top management skupinami organizacij v Evropi, Aziji in ZDA.

Prejela je Best Teacher Award za program FELU MBA na Univerzi v Ljubljani.

dr. Anja Svetina Nabergoj je bila ustanovna članica skupine Research as Design na Univerzi Stanford, ki je razvil program za uporabo Design Thinking na področju znanstvenega raziskovanja. Sodeluje tudi kot članica Advisory Board of The Stanford Catalyst for Collaborative Solutions, ki želi ustvariti prostor interdisciplinarnega sodelovanja za iskanje rešitev pomembnih problemov globalne razsežnosti.

Predavanje bo potekalo v slovenskem jeziku. Na njem bomo zbirali interes za CIR workshop.

Date and Time

Location

NLB Center Inovativnega podjetništva

Trg republike 2

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Save This Event

Event Saved