Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 45 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 3

Izlagač: Mira Sekereš

Suradnici na događaju: Suzana Žuljević

Opis događaja:
1. upoznavanje sebe u prostoru u kojem se nalazim kreoz plesne razine visoko srednje i nisko uz dodavanje i gradaciju glazbe.
2 kontakt izolacija pojedinih djelova tijela kroz koji se na brzi i dinamičan način rade plesni pokreti s vrlo preciznim i oštrim uputama stvaramo koreografiju koja se sastoji od nekoliko sljedova izloacije tijela.
3. vrlo opušten dio radionice gdje sami sudionici biraju svoja mjesta u dvorani položaje tijela te tako stvaramo mrežu ljudi kojima se koji pokret sviđa te od tih njihovi stilskih pokreta svaramo uniosn formaciju kroz plesnu tehniku.

Sektor kreativne industrije: Izvedbene umjetnosti – kazalište, balet, ples

Programski sadržaj namijenjen je: studentima, kreativcima

Mrežna stranica: ps-shine.com

Životopis:

Plešem već 25 godine, a zadnjih 14 godina vodim svoj amaterski plesni studio "Shine" u kojem se najviše baziramo na usavršavanju plesne tehnike. Vanjski suradnik plesač HNK i Kreativna ravnateljica projekta Zaplešimo zajedno u sklopu kojeg provodimo program koji je priznat pri agenciji za znanost i obrazovanje. Natupala sam na brojinm natjecanjima međunarodnim festivalima ali uvijek je bila jača od izvedbene umjetnosti ona pedagoška. Stoga zadnjih godina promićemo plesnu kuturu i različite plesne stilove u svim segmetima obrazovanja. Zagovaram umrežavanje u svim sektorima kulture umjetnosti kreativnosti i samom procesu stvaranja bilo da je kroz art terapiju fitički teatar i performans. Organizatorica Međunarodnog dana plesa u Gradu Osijeku već devet godina za redodm te jedan od osnivača Umjetničkog Saveza Šibica.

Životopis suradnika:

Suzana Žuljević ima 29 godina, punih 20 godina se bavi plesom, a od toga već 13 godina radi kao Voditelj plesnih tehnika u Ps Shine. Prošla je razne seminare I stilove u Hrvatskoj (Modern, Jazz dance, Contemporary, Lyrical, Hip Hop, Latino, Zumba, Break dance, Horton, Limone Techniques itd.) Svoje plesno školovanje je nastavila u Engleskoj, Njemačkoj, Latviji I Poljskoj te se okušala u Kinestetičkom učenju kroz Contemporary ples da bi što bolje mogla prenjeti znanje I ljubav koju gaji prema plesu.

Sponzor događaja: BOBI

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved