Gratis
Plasten och människan – hur gör vi?

Plasten och människan – hur gör vi?

Panelen Åtgärder och detaljer

Gratis

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid

Plats

Plats

Drottninggatan 33

33 Drottninggatan

111 51 Norrmalm

Sweden

Se karta

Beskrivning av evenemanget
Plast som material har gått från optimism till starkt ifrågasatt. Hur ser framtiden ut för plasten, när ska det användas och när ersättas?

Eventdetaljer

Plastens betydelse för mänskligheten har gått från 50-talets optimism till dagens starka ifrågasättande där inte bara nedskräpningen lyfts fram utan där kopplingen till den fossila industrin och plastens koldioxidavtryck framhålls. Det finns också utmaningar med insamling och återvinning av de stora volymerna material på marknaden, och problematiken med spridning av mikroplaster i naturliga miljöer bara ökar. Samtidigt är plast ett unikt och fantastiskt material som betytt oerhört mycket för mänskligheten. Kan vi dra nytta av plastens fördelar och undvika nackdelarna framöver?

Emma Strömberg, docent i polymera material hos IVL Svenska Miljöinstitutet guidar oss igenom detta spännande område. Därefter kommer Magnus Fransson, projektledare hos Sustainable Innovation, att lyfta fram ett av våra pågående projekt som på ett praktiskt plan försöker ta sig an utmaningen med att fasa ut plast i en tillämpning som tydligt visar på de utmaningar vi har med materialet. Hur hanterar vi den växande mängden plastbaserade take away-förpackningar för mat och dryck?

Seminariet pågår mellan 08.30 - 09.30 och frukost serveras från klockan 08.00.

Varmt välkommen!

Vill du hellre delta på seminariet online? Anmäl dig här.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid

Plats

Drottninggatan 33

33 Drottninggatan

111 51 Norrmalm

Sweden

Se karta

Spara detta event

Händelse sparad