Sales Ended

Plannen voor Plaats

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

‘Plannen voor Plaats’ is een inspirerende documentaire over de ontwikkeling van een nieuw ruimtelijk model binnen de stedelijke ontwikkeling die winst kan opleveren voor iedereen.

Babel organiseert binnen het filmfestival een actuele documentaire in het teken van landschapsontwikkeling en landschapsontwerp. Aanvullend gastspreker Jacob Spaander en een nagesprek over het belang van vergroening in het stedelijk gebied (o.a. aandacht voor postzegelparkjes en ontwikkelingen burgerinitiatie (Eco aan de Zaan) in Zaanstad.

De (Belgische) documentaire “Plannen voor Plaats” uit 2017, is gemaakt in opdracht van Team Vlaams Bouwmeester door Nic Balthazar.

De film laat zien dat een mindswitch over hoe we wonen en bouwen, over stedelijke ontwikkeling of over mobiliteit niet in het teken hoeft te staan van bezuiniging, versobering of verlies. Ze kan juist de sleutel bieden tot een meer kwalitatieve, gezonde, meer sociale en inclusieve leefomgeving.

Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen ons mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en van gesprekken met deskundigen en vernieuwers laat de film zien hoe het beter kan. Door de juiste inzet van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp kan een nieuw ruimtelijk model worden ontwikkeld dat winsten oplevert voor iedereen.

Date and Time

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved