€16

Pink Floyd Special - The Wall

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

De Pink Floyd avond start met twee historische en spraakmakende Pink Floyd films, beiden beginnen om 21.00 uur. In de grote zaal een zeer bijzondere filmcompilatie uit de eerste jaren van Pink Floyd, ‘Beginnings 1967-1972 & the Early Years’ 1968. In de kleine zaal de historische en opzienbarende film The Wall die anno 2018 over de zelfde verbeeldingskracht beschikt als 36 jaar geleden.

• The Wall


Naast de boeiende eerste periode van Pink Floyd was er daarna de doorbraak bij het grote publiek met de bekende succesalbums ‘The Dark Side Of The Moon’, ‘Wish You Were Here’ en ‘The Wall’.Dit laatste album heeft geleidt tot de historische en spraakmakende film The Wall die 36 jaar geleden voor het eerst vertoond werd in Nederland. Het verhaal is voor de classic rock-liefhebbers ongetwijfeld bekend. In het kort gaat de film over rockzanger Pink, die door diverse factoren uit het verleden én het heden – mede onder invloed van drugs – zich steeds meer opsluit en afkeert van de werkelijkheid. De film volgt Pink tijdens zijn jeugd en zijn schooltijd, waarin hij langzaam een muur om zich heen bouwt om zich te beschermen tegen de buitenwereld.

Roger Waters schreef (zoals bekend) het merendeel van de songs op het originele album en voor de film schreef hij ook het scenario. De opnames vonden plaats tussen september en december 1981, op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk (o.m. het oude Wembley Stadium), vooral in en rond Londen. The Wall is grotendeels een ‘gewone’ speelfilm en voor een klein gedeelte (ca. 15 minuten) een animatiefilm, gemaakt door Gerald Scarfe, die al bekend was geworden door de videoclips van The Wall en gigantische opgeblazen poppen tijdens Pink Floyd concerten. De film bevat maar weinig dialogen, de muziek in combinatie met de beelden vertellen het verhaal. Als basis worden de songs van het originele The Wall-album gebruikt.

Share with friends

Date and Time

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved