€16

Pink Floyd films / Compilatie van Beginnings 1967 – 1972 & The Early Years...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

De Pink Floyd avond start met twee historische en spraakmakende Pink Floyd films, beiden beginnen om 21.00 uur. In de grote zaal een zeer bijzondere filmcompilatie uit de eerste jaren van Pink Floyd, ‘Beginnings 1967-1972 & the Early Years’ 1968. In de kleine zaal de historische en opzienbarende film The Wall die anno 2018 over de zelfde verbeeldingskracht beschikt als 36 jaar geleden.

• Pink Floyd films / Compilatie van Beginnings 1967 – 1972 & The Early Years 1968

De wereldberoemde Britse band Pink Floyd bracht haar eerste single uit in 1967. De groep trok meteen wereldwijde aandacht met haar eerste singles ‘Ärnold Layne’ en ‘See Emily Play’. In de eerste jaren trad de band veelvuldig op in het buitenland. Optredens – waaronder de in Nederland legendarische shows in 1968 in Zaandam en in het net geopende Paradiso in Amsterdam werden afgewisseld met TV shows in diverse Europese landen.

De banden met die historische eerste (kleinschalige) shows zijn nu opgedoken en prachtig gedigitaliseerd. Het resultaat ‘Pink Floyd Beginings 1967 – 1972’ is een fascinerende compilatie van een uur met de ‘vroege’ Pink Floyd en laat de creativiteit en ontwikkeling van de band zien in de veel minder bekende ‘vroege’ Pink Floyd periode. Het beeldmateriaal bestaat uit hilarische TV shows opgenomen in België (Brussel, Atomium park), Frankrijk, Italië en Engeland met onder andere de nummers The Scarecrow, Corporal Clegg, Paintbox, See Emily Play, Bike, Flaming, Let There Be More Light en Set The Controls For The Heart Of The Sun.

The Early Years 1968’ is een fascinerende compilatie van ruim tachtig minuten met beeldmateriaal uit het jaar 1968! Het laat de band zien in haar ontwikkeling in het jaar 1968 vlak na het gedwongen vertrek van frontman Syd Barett en ten tijde van het uitbrengen van het tweede album A Saucerful Of Secrets. Het beeldmateriaal bestaat uit schitterende opnamen van onder andere Astronomy Domine en Jugband Blues met de originele frontman Syd Barett, de experimentele popclip van de single ‘Would It Be So Nice’, instrumentale improvisaties in psychedelische sferen, gefilmde sessies met koor en orkest voor Atom Heart Mother’ en tijdloze rockstatements als ‘Wot’s …Uh The Deal..

Duur: 90 minut

Share with friends

Date and Time

Location

Filmtheater De Fabriek

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved