Free

Party trip около о. Лефкада, Йонийско море

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Camping Desimi Beach

Lefkada

Greece

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Продължителност: 4 дни + нощен преход
Ниво на трудност: Начинаещи
Настаняване: Къмпинг
Брой участници: до 40 души

Кратко описание:
Ден 1: Нощен преход София-Лефкада. Свободна програма. Възможност за организиране на посещение до островите Итака и Кефалония, както и до един от най-красивите плажове в света – Порто Кацики

Ден 2: Гребане с каяци от къмпинг Десими до пещерите Папа Николис и Папа Джовани

Ден 3: Гребане с каяци от къмпинг Десими до градчето Спартохори, което се намира на остров Меганиси

Ден 4: Отпътуване към София

Цени и отстъпки:
Цена: 385 лв. (с осигурен транспорт)
Цена: 285 лв. (със собствен транспорт)
Цена за редовни клиенти (клинети, които са посетили поне едно приключение с нас досега): 365 лв.
Деца до 7 год. – безплатно
Деца от 7 до 16 год. – 50 %

В цената е включено:
Двуместен каяк, от марките RAINBOW, DAG или PRIJON, с рул за управление или с кег;
Гребло – марка RAINBOW, DAG или TNP;
Спасителна жилетка – марка AQUAMARINE, DAG;
Шприцка – изработена от водонепромукаема материя, марка RAINBOW;
Палатка, спален чувал и шалте (по предварителна заявка) – марка QUECHUA;
Транспорт от/до София;
3 нощувки в къмпинг;
Водач;
Застраховка;


Подробно описание:
_______________________________________________________________
Ден 1: На приключение
Събираме се на площад „Руски паметник“, в град София (локалното платно посока Княжево), в 22:00 ч. Очаква ни 9-часов нощен преход до о-в Лефкада. Рано сутринта пристигаме в къмпинга и след чаша кафе или тонизиращо узо, разпъваме палатките си.
За да изживеете този ден най-пълноценно и приятно, Ви предлагаме няколко различни възможности.
Първият вариант е да се качим на ферибот, с който ще стигнем до островите Итака и Кефалония. Там ще посетим типични гръцки селца, ще опитаме домашно приготвени местни ястия, и ще се потопим в безвремието на заобикалящото ни Йонийско море. Времетраенето на трипчето е около 6-7 часа.
Вторият вариант е да си наемем скутерчета/автомобили/ATV и да се отправим към един от десетте най-красиви и живописни плажове в света – Порто Кацики. Пътят до там криволичи из уличките на малки селца и махали, минава покрай множество исторически забележителности, изкачва ни до повече от 1000 мнв., от където се откриват уникални гледки към островите Меганиси, Итака и Кефалония.
Без значение кой от вариантите изберете, удовлетворението в края на деня със сигурност ще е достатъчно запомнящо се дълго време след приключението. Поизморени се отдаваме на вкусни изкушения в кръчмата на къмпинга, където калмарите и узото никога не свършват.

Ден 2: Денят на дивите плажове.
Закусваме, взимаме си и по нещо за хапване за през деня и се отправяме с каяците по тюркоазено-мастиленото море към две уникални пещери, които през Втората световна война са използвани от флота за укриване на малки подводници и кораби. През целия ден ще се наслаждаваме на красиви скални образувания и ще отмаряме на девствени плажове. Активно гребане: 4-5 часа

Ден 3: Денят на малките-големи значими неща.
Плавайки в задния двор на Омир, на един хвърлей от о-в Итака, се насочваме към о-в Меганиси и по-точно, към малкото градче Спартохори. Ще достигнем до пристанище с името Порто Спилиа, където оставяме каяците и се отправяме към селцето, намиращо се в най-високата част на острова. Озоваваме се на една огромна каменна тераса, която преди четири века е била част от защитата на острова срещу пиратите. От там се разкрива епично-лирична гледка към архипелага Скорпиди и о-в Скорпио. Вече век той е собственост на фамилията Онасис, една от най-богатите фамилии в света, но през последните години не е посещаван от тях.
Имаме достатъчно време до залез слънце, така че тези, които искат да вземат сувенир за някой близък или пък да поглезят себе си с бутилка автентично вино от региона, което по-късно да изпият с любимия, могат да се разходят по уличките на градчето.
Привечер, приятно изморени и удовлетворени от изминалия ден, ще хапнем в таверна в курортното градче Нидри, където кристалното узо и маслините не свършват, а най-вкусните сувлаки и кацики са готови за сервиване
Активно гребане: 4-5 часа

Ден 4: Отпътуване

Ниво на трудност: НАЧИНАЕЩИ
В каяк приключението могат да се включат и хора, които нямат опит в плаването с каяци. Препоръчително е да имате минимална обща физическа подготовка.

ВАЖНО:
Има фактори (метеорологични условия, вълни, морски течения, възможностите на групата), които биха довели до промяна в програмата на място. Това се прави изцяло с цел безопасността на участниците, която за нас е от първостепенно значение!

Share with friends

Date and Time

Location

Camping Desimi Beach

Lefkada

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved