Free

Parkenmaand wandeling met de boswachter door het Zuiderpark

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Parkeerplaats bij de Oldegaarde

Oldegaarde 345

3084 AA Rotterdam

Netherlands

View Map

Event description

Description

Tijdens de Rotterdamse Parkenmaand kunt u vier keer uit wandelen met een Rotterdamse boswachter. – Aanmelden is niet nodig – . Je kunt woensdag 11 september mee door het Zuiderpark vanaf 10.00 uur, verzamelen op de parkeerplaats in de buurt van de Oldegaarde 345. De boswachter vertelt over het werk van een boswachter in een grote stad als Rotterdam en kent het park natuurlijk tot in de puntjes!

Zuiderpark
Zuiderpark Rotterdam is 215 hectare groot. Dat zijn ongeveer 430 voetbalvelden. Het Zuiderpark is daarmee het grootste stadspark van Nederland. Met een meer dan twee kilometer lange promenade, een fantastisch speelterrein, een strandje, moerasgebied, bossen, eilanden en veel water nodigt het park uit tot wandelen en genieten. Er is volop ruimte voor sporten en bewegen. Van voetbal en skaten tot aan kanoën en hardlopen.

Ligging
Het Zuiderpark maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. Het ligt tussen de Waalhaven en het Sandelingeplein, tussen Zuidplein en A15 (Zuiderlijk Randpark). Het groen omspoelt de wijken Wielewaal, Pendrecht en Zuidwijk. Het watersysteem en de paden sluiten aan op de singels in Oud Charlois, Carnisse, Vreewijk, Zuidwijk en Pendrecht. De Zuiderparkpromenade vormt één grote doorgaande wandel- en fietsroute die loopt van tramlijn 2 aan de Boergoensevliet tot aan tramlijn 25 aan de Groene Hilledijk.

Lees meer over het Zuiderpark

Share with friends

Date and Time

Location

Parkeerplaats bij de Oldegaarde

Oldegaarde 345

3084 AA Rotterdam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved