Pådriv-frokost: Biomangfold i Hovinbyen – et biolaboratorium for Oslo?

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Østre Aker Church

110 Ulvenveien

0665 Gamle Oslo

Norway

View Map

Event description

Description

Biologisk mangfold er et stadig viktigere tema innenfor byutvikling.

Praktisk arbeid med biomangfold krever nyskapende samspill med ulike typer aktører og ressurspersoner. Hva er de store utfordringene når det gjelder biomangfold og hva betyr dette konkret i Oslo? Hvordan kan styrket biologisk mangfold skape mer motstandsdyktig og livskraftig natur og skape verdier for innbyggerne, næringslivet og for Oslo kommune? Kan Hovinbyen bli et levende laboratorium for biologisk mangfold som inspirasjon for hele Oslo og for byområder andre steder i verden?

Vi inviterer til frokostsamtale for å utforske nye muligheter. Du møter spennende representanter fra Tekna, Sabima (Christian Steel), Bymiljøetaten (Bård Bredesen), OBOS Ulven (Jon-Erik Lunøe), Fra Pådrivs Østre Aker kirke-prosjekt, Gravferdsetaten (Brit Gulbjørnrud) og fra Pådriv m.fl. Vi håper på enda flere stemmer inn i samtalen så bli med!

En del av Biomangfoldsuka.

Hvorfor er vi hos Østre Aker kirke og hva skjer der?

Østre Aker kirke og området rundt skal åpnes for flere og for flerbruk. Det skal være et kristent og religiøst sted, men samtidig livssynsåpent: Det skal invitere og legge til rette for møter på tvers av generasjoner og innbyggere med ulik kulturell bakgrunn. Stedet vil utfordre til å verne om det biologiske mangfoldet og utviklingen av stedet skal bygge på de lokale behovene og mulighetene. Stedet skal vise: I et mangfoldig nærmiljø er det plass og muligheter til alle.

Det finnes helt konkrete muligheter for å gjøre prosjekter på biomangfold i ett av områdene rundt Østre Aker kirke, kom for å sjekke det ut!

Hvordan kommer jeg meg til Østre Aker kirke?

Fra sentrum:

Ta buss 100 eller 110 fra Oslo bussterminal til Ulvenkrysset

T-bane eller buss til Helsfyr. Fra Helsfyr kan du ta buss 76 (Bøler T), 100 (Kjeller) eller 110 (Lillestrøm) fram til Ulvenkrysset. Du må da gå over brua over E6 og du ser kirka på din høyre hånd, du kan gå over kirkegården, det tar ca. 7 minutter fra Ulvenkrysset og opp til kirka.

Fra Økern:

Det er en fin spasertur fra Økern senter til Østre Aker kirke. Det er ganske nøyaktig en kilometer og du følger bare Ulvenveien - og får et godt innblikk i byggeaktivitetene som nå har tatt til. Alternativt: buss 23 (Simensbråten) eller buss 24 (Brynseng T) til Ulven torg (det er bare ett stopp), da ser du kirka allerede og har ca. 8 minutter igjen å gå.

Fra Furuset:

Du kan også ta buss 100 (Oslo bussterminal) fra Furuset t-bane/Furuset senter, da går du av på holdeplassen Persveien, rett nedenfor kirka. Du må da krysse veien og gå opp til kirka. Det tar ca. 4 minutter.


Foto: Kjetil Ree (Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0)

Date and Time

Location

Østre Aker Church

110 Ulvenveien

0665 Gamle Oslo

Norway

View Map

Save This Event

Event Saved