Free

Packaging19 - Design. Tech. Eco.

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Campus Mariakerke

Industrieweg 232

9030 Mariakerke

Belgium

View Map

Event description

Description

Packaging19
Een event over technologie die een verpakkingsdesign net iets sterker maakt!

Vanaf 18u verwelkomen we je graag met een broodje en een drankje, terwijl je al inspiratie kan opdoen bij verschillende standen.

Véronique Monaco, Brand Manager bij de Colruyt Group, zal na de verwelkoming als keynote optreden.
Wat zijn volgens hen de trends in verpakkingen en hoe speelt de Colruyt Group hierop in?

Na deze keynote splitsen we op in kleinere groepen. Per tijdsblok krijg je de keuze uit 3 sprekers. Je kan bovendien tussen de sessies van room veranderen. Je kan je sessies kiezen onder de knop 'registreren'.

Programma

18u00 - Ontvangst

18u30 - Verwelkoming

18u45 - Keynote

19u25 - Sessie 1 (keuze uit één van onderstaande)

 • Gepersonaliseerde verpakkingen met HP Smartstream Designer

  Design room: Rien Zetzema (HP Indigo)
  Het digitaal drukken van verpakkingen maakt het mogelijk om ontwerpen te maken met variabele data, tot zelfs te personaliseren. Met de Adobe-plugin HP Smartstream Designer krijgt de ontwerper een tool in handen met ongekende creatieve mogelijkheden!

 • Vermijd communicatieproblemen in packaging met PDF-standaarden

  Technology room: David Van Driessche (GWG & Fourpees)
  Het ontwerpen van verpakkingen is altijd uitdagend. Zorgen dat er een correcte communicatie gebeurt tussen ontwerper en drukker kan nog uitdagender zijn. Gelukkig zijn er een aantal PDF standaarden, rond PDF, rond kleur en rond namen van lagen die hulp kunnen bieden. Via concrete en toegankelijke voorbeelden zie je in deze sessie wat dat voor jou kan betekenen.

 • Ecodesign met papier en karton van verantwoorde herkomst

  Eco room: Bart Holvoet (FSC Belgium)
  Wat is circulaire economie en hoe zit dat bij papier- en kartonverpakkingen? Hoe kan je een verantwoorde herkomst van papier- of kartonverpakkingen nastreven? Welke troeven hebben deze verpakkingen ten opzichte van andere materialen? En hoe kan je via een slim ontwerp meer of beter gebruik maken van papier en karton en het circulaire gebruik van deze grondstof verhogen?

20u15 - Sessie 2 (keuze uit één van onderstaande)

 • Verpakkingsdesign

  Design room: Joe Robinson (Quatre Mains)
  Het graphic design van een verpakking is een klasse apart, die niet los staat van de vorm en look&feel van de verpakking. Hoe speel je als designer in op de nieuwe trends en verwachtingen?

 • Slimme en snelle tools voor packaging productie

  Technology room: Bert Van Der Perre (Hybrid Software)
  De tijdspanne tussen een nieuw concept van een verpakking tot het in de winkelrekken staat, duurt te lang, vinden brands. Hoe kunnen de actoren in verpakkingscreatie en -productie met slimme en snelle productietools sneller tot een resultaat komen en beter communiceren?

 • Ecodesign met plastics

  Eco room: An Vossen (Plarebel)
  Wat is circulaire economie en hoe zit dat bij verpakkingen uit kunststof? Wat betekent RE-think (RE-duce, RE-use, RE-cycle en RE-design) in verpakkingscreatie en -productie?

20u55 - Sessie 3 (keuze uit één van onderstaande)

 • Innovaties in 3D-visualiseren van verpakkingen

  Design room: Jan De Roeck (ESKO)
  3D visualisaties bewijzen vandaag hun nut om snel een prototype aan de klant te kunnen voorleggen. Met nieuwe mogelijkheden in het visualiseren van afwerkingsmogelijkheden en omgevingsfactoren overstijgt de 3D nu de klassieke mockup. Welke mogelijkheden brengen VR en AR?

 • Smart & Connected Packaging

  Technology room: Fons Put (VIGC)
  De basisfuncties van een verpakking zijn communicatie, transport en bescherming. Technologische innovaties verhogen het gebruiksgemak, duurzaamheid, authenticiteit en internet-of-things-toepassingen. Een overzicht anno 2019.

 • Re-use en re-think, tijd voor een drastisch alternatief voor single use packaging

  Eco room: Tom Domen (Ecover)
  Het debat rond de impact van plastics gaat als een schokgolf door de verpakkingsindustrie. Hoe kunnen we deze kracht gebruiken om radicaal anders te gaan denken over single use verpakking.

21u25 - Start netwerkmoment

Er zal ook een vacaturewall aanwezig zijn. Wens je graag een vacature te delen, stuur dan een A4-one-pager door naar bart.calis@arteveldehs.be voor 20 februari 2019.

Dit is een gratis event en de plaatsen zijn beperkt tot 220 personen.

We werken met gepersonaliseerde badges, waardoor we graag vragen aan elke aanwezige om zich apart te registreren via Eventbrite.

Share with friends

Date and Time

Location

Campus Mariakerke

Industrieweg 232

9030 Mariakerke

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved