Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 90 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 13

Izlagač: Kristina Kumrić, Odjel za kulturologiju

Suradnici na događaju: Bojan Draksler

Opis događaja: Radionica spaja teoriju i praksu filmskog jezika te polaznike poučava osnovama snimanja. Pri tome se koristi suvremena oprema, ali i pametni telefoni kao produženi dio osobnosti. Filmski jezik promišlja se u više različitih faza izrade filma, a ključni je korak "prevođenje" idejnoga teksta na jezik filma. Kako bi polaznici što potpunije ovladali filmskim jezikom upoznaju se sa scenarijem, montažom i filmskom fotografijom.

Sektor kreativne industrije: Audio-vizualna umjetnost – film, video

Programski sadržaj namijenjen je: Svim zainteresiranim posjetiteljima

Životopis:

Kristina Kumrić Raspudić od 2013. predavačica je na katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nositeljica je kolegija iz područja filmske umjetnosti. Područja njezina znanstvenog interesa su filmska umjetnost (filmske, elektroničke i medijske umjetnosti pokretnih slika) i dokumentarna reportaža. Sudjelovala je na brojnim filmskim festivalima. Kratkometražni film "Po čovika" snimila je 2017. godine prema kratkoj priči Maje Hrgović.

Životopis suradnika:

Bojan Draksler rođen je 1984. godine u Osijeku. Radio je na RTLU-u, Nova TV, a zadnjih 14 godina na HRT-u i to sve kao snimatelj. Prošao je 25 % zemaljske kugle, a iza sebe ima 6200 snimljenih priloga i reportaža za informativni, zabavni, sportski i magazinski program te 50 dokumentarnih reportaža. Sve zabilježeno objektivom.

Sponzor događaja: Jadransko osiguranje d.d.

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved