Free

Opnames KennisMakerijRevue: Ton Wilthagen - Voor altijd 'out of office'

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

LocHal Bibliotheek

1000 Burgemeester Brokxlaan

5041 SG Tilburg

Netherlands

View Map

Event description
Opnames van de eerste aflevering van het tweede seizoen van de KennisMakerijRevue. Een programmareeks van online talks vanuit de LocHal.

About this Event

Te gast in de 1e aflevering van het nieuwe seizoen is Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt van Tilburg University. Hij geeft een online talk over hoe thuiswerken en de daarmee samenhangende versmelting van werk en privé blijvende gevolgen van de coronacrisis beloven te worden. Veel mensen werken thuis en in enquêtes geeft een derde tot wel de helft dat deels of voltijds blijven doen. De betekenis van de out-of-office-reply lijkt radicaal veranderd: hoe gaat de toekomst van het (thuis)werken er uit zien?

In aflevering 6 van seizoen 1 was Ton Wilthagen ook te gast in de KennisMakerijRevue. Bij besprak o.a. historische achtergronden, het gevaar van de burn-out en ontwikkelingen in werkkleding bij het thuiswerken. De aankomende talk is en is gekoppeld aan De Dag van Werken & Leren (DDWL) en is een vervolg op de eerdere aflevering. De uitzendingen zijn ook prima los van elkaar te bekijken.

KennisMakerijRevue

Vooruitlopend op de Bibliotheek LocHal was de KennisMakerij van 2014-2018 een aparte Bibliotheekvestiging in de Spoorzone waar als proeftuin geëxperimenteerd werd met het delen van kennis en verhalen op andere manieren dan het boek. Van deze locatie werd afscheid genomen met de KennisMakerijRevue: een avond vol bijzondere en uiteenlopende onderwerpen.

Met de online variant van de revue worden thema’s niet gebundeld op één avond, maar in een reeks van wekelijkse programma’s. Toen in coronatijd de LocHal haar deuren moest sluiten, maakte de KennisMakerijRevue de LocHal in elk geval digitaal toegankelijk. Nu de LocHal weer geopend is en de ideeën nog niet op zijn, heeft de KennisMakerij besloten dit najaar om een aantal nieuwe afleveringen te maken.

Opnames

De aflevering ‘Voor altijd ‘out of office’’ is donderdag 1 oktober om 20.30 uur gratis te volgen via bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue, maar je kunt ook de opname van deze aflevering bijwonen. Bestel op deze pagina je gratis tickets

Share with friends

Date and Time

Location

LocHal Bibliotheek

1000 Burgemeester Brokxlaan

5041 SG Tilburg

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved