€102.85

Op Adem Komen

Actions and Detail Panel

€102.85

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

LaatBloeien Rotterdam

19 Hofplein

#Verdieping 1-2

3032 AC Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Welkom thuis bij LichtHuis, de kloostergemeenschap voor ongelovigen, geïnspireerde professionals die geloven dat het anders kan.

About this Event

Welkom thuis bij de opening van LichtHuis, de kloostergemeenschap voor ongelovigen die geloven. Het is tijd om bij elkaar te komen. We willen op adem komen van de afgelopen periode waarin corona ons leven beheerste en verhalen delen hoe we verder willen.

Voor: mensen die op adem willen komen — gelijkgestemden willen ontmoeten — geïnspireerd willen worden — weer verbinding zoeken — nieuwe inzichten op willen doen — samen willen ‘geloven’ dat er andere wegen zijn — opgelucht de zomermaanden in kunnen gaan — een betrokken groep mensen vinden.

14.00-14.30 Opening LichtHuis

we vragen je een kleine (kiezel)steen mee te nemen. In het ritueel dat we bij elke bijeenkomst van LichtHuis zullen toepassen legt iedereen haar of zijn steen in de schaal. Zo draagt iedereen een steen bij en leggen we gewicht in de schaal. Na afloop van de dag neemt iedereen weer een (andere) steen mee en blijven we symbolisch verbonden met elkaar.

14.30-15.00 Zichtbare en niet-zichtbare verbinding

Ron van Es, als initiator neemt ons mee in een korte interactieve presentatie over zichtbare en niet-zichtbare verbinding.

Belangrijk: Hoe kun je je verbinden met werk en leven in een nieuwe beweging in deze veranderende samenleving? Wat wordt er gevraagd en wat vraag je van jezelf?

15.00-16.30 Op adem komen

In kleinere groepen krijgen we tijd om op adem te komen en onze verhalen te delen. Wat ligt er achter ons, en wat verwacht je voor de komende tijd?

Belangrijk: Onze verhalen vertellen wie we zijn en waar onze verlangens ons naartoe brengen. De kleinere groepen krijgen hierbij begeleiding van de cirkel wijze mensen die LichtHuis hebben omarmd.

16.30- 17.00 Pauze

17.00-18:00 Meditatie en stilte met Menno Stom

Belangrijk: Menno is als geen ander in staat om vanuit de hectiek van de wereld de binnenkant van ons samen te onderzoeken. Rust, stilte, zijn.

18.00-19.00 Maaltijd, ontmoeting.

‘We breken samen het brood.’ Maaltijd, ontmoeting.

19.00-20.30 Er is een keuze programma:

  • Spreker te bepalen— het leven als deel van een geheel.

Belangrijk: Zoals sporen in de natuur soms onzichtbaar hun verbinding maken zo willen we als community binnen LichtHuis ook de verbinding samen gaan maken. Hoe werkt het, wat is er nodig, wat heb jij nodig?

  • Petra van Vliet — de innerlijke weg van transformatie.

Belangrijk: Elke wezenlijke verandering ontstaat door een vast stramien, de weg van transformatie. Hoe ziet die eruit, wat is er te leren, hoe werkt die ervaring door in leven en werk?

20.30-20.45 Sluiting van deze dag samen

Share with friends

Date and Time

Location

LaatBloeien Rotterdam

19 Hofplein

#Verdieping 1-2

3032 AC Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved