Onze * Tori: Rondleiding The Black Archives

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

The Black Archives

19B Zeeburgerdijk

1093 SK Amsterdam

Netherlands

View Map

Event description

Description

Bezoek 'Onze * Tori: Verhalen van Surinamers in Nederland' met een rondleiding van The Black Archives

Vanaf zaterdag 27 oktober 2018 geven we twee zaterdagen per maand om 13:00 uur een rondleiding van ca. 60 minuten (tenzij anders vermeld op de website). Tijdens de rondleiding nemen wij u mee in de geschiedenis van Surinamers, en zwart mensen in Nederland aan de hand van unieke archiefstukken. Na de rondleiding kunt u de pop-up expositie 'Onze * Tori: Verhalen van Surinamers in Nederland' bekijken.

Onze * Tori: Verhalen van Surinamers in Nederland
In de afgelopen honderd jaar zijn er vele bijzondere verhalen en gebeurtenissen die lang verzwegen zijn gebleven. Sommige zijn al bekend, andere nog onontdekt. The Black Archives geeft met Onze * Tori het startschot van een nieuw project om deze geschiedenissen zichtbaar maken. Verhalen over migratie, hoop, liefde, strijd, racisme, verzet daartegen, ondernemerschap kunst, sport en alles daar tussen in.

In januari 2019 bestaat Vereniging Ons Suriname 100 jaar. In het kader van dit jubileum werkt The Black Archives aan een expositie rondom verborgen geschiedenis van Surinamers in Nederland. The Black Archives is gevestigd in het pand van Vereniging Ons Suriname en beheert een groot deel van de verenigingsarchieven. In een bredere context wil The Black Archives ook bijzondere verhalen documenteren van de gehele Surinaamse gemeenschap in Nederland.

De pop-up expo die op 26 oktober 2018, tijdens de Black Achievement Month en de Maand van de Geschiedenis werd geopend, is een eerste stap. De kern van deze expositie wordt gevormd door zeven kunstwerken door zeven Surinaams-Nederlandse kunstenaars. Zij hebben portretten gemaakt van een aantal bijzondere personen uit de honderdjarige geschiedenis van de Vereniging Ons Suriname en uit de afgelopen honderd jaar van de geschiedenis van Surinamers in Nederland. Benieuwd naar de portretten en de personen? Kom dan naar de pop-up expo!

Date and Time

Location

The Black Archives

19B Zeeburgerdijk

1093 SK Amsterdam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved