€53.57

Online Masterclass: Respectvolle aandachtige verzorging van het jonge kind

Actions and Detail Panel

€53.57

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Online Event

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
In deze inspirerend, leerzame en actieve masterclass neem ik je mee in het belang van echte aandachtige verzorging.

About this Event

Jonge kinderen, baby´s/ peuters, worden in het dagelijks leven regelmatig aangeraakt, met name tijdens de verzorging: je tilt de baby, je geeft de baby een schone luier, je wast de baby, je geeft de baby zijn eten, je legt de baby in bed etc. Een groot deel van zijn dag bestaat uit verzorgingsmomenten.

Ben jij je als verzorger van de baby of peuter bewust hoe je het kind aanraakt? Heb jij er ooit bij stil gestaan dat jouw handen zo groot zijn als de rug van een jonge baby, hoe zou het voelen als jij verzorgt zou worden door handen die zo groot zijn als je rug?!

Het welbevinden van een kind hangt in hoge mate samen met de manier waarop het door volwassenen aangeraakt wordt. Door de manier van aanraken krijgt een kind belangrijke informatie over nabijheid, liefde en aandacht, dat geen in woorden moeilijk over te brengen is.

Wanneer een kind op een voor hem prettige manier aangeraakt en verzorgd wordt, voelt hij zich op zijn gemak bij het verschonen, baden, aan- en uitkleden en dan zal hij zich vanzelf ontspannen. Dan wordt een verzorgingsmoment een quality time moment samen, in plaats van een worsteling om die luier toch aan te krijgen.

Respectvolle verzorging en echt aandachtig en liefdevol contact is zoveel meer dan enkel een luier verschonen, een badje geven, de baby eten geven... Echt aandachtig contact vormt de basis van een veilige emotionele hechtingsrelatie tussen jou en het kind. Deze basis veiligheid, geeft het kind de mogelijkheden betrokken en zelfstandig te kunnen spelen, de wereld te leren kennen.

Respectvolle verzorging is emotioneel voeden, wat ik daar precies mee bedoel en hoe je een verzorgingsmoment zo aanpakt dat het een echte emotioneel oplaadmoment is voor de baby? Dat vertel ik je tijdens deze training.

Tijdens deze training doe je kennis op over:

- Het belang van echte aandachtige verzorging

- Welke rol jouw handen spelen tijdens de verzorgingsmomenten met de baby/ peuter

- Hoe de verzorgingsmomenten bijdragen aan meer rust voor jou en de baby/ peuter

- Hoe de verzorgingsmomenten de basisvormen voor een zelfstandig spelende baby/ peuter

- Hoe de baby/ peuter kan samenwerken met zijn ouders/ verzorger tijdens zijn eigen verzorging

- Hoe je een baby/ peuter ondersteunt bij een eventuele vervelende behandeling

- Waarom communicatie met de baby/ peuter tijdens de verzorgingsmomenten essentieel is

- Ook deel ik specifieke weetjes over de ontwikkeling van baby´s

Wat mag je verwachten?

Het betreft hier een online actieve training, naast dat je vele interessante inzichten krijgt ga je zelf ook volop aan de slag. Samen kijken en onderzoeken we videobeelden, je krijgt inzichten mee door zelfervaringsoefeningen en opdrachten uit te voeren. Je krijgt volop tips en tricks om direct mee aan de slag te kunnen, er is volop ruimte voor eigen inbreng en vragen.

Voor wie?

Deze online training is bij uitstek geschikt voor iedere professional die dagelijks werkzaam is met jonge kinderen , kraamverzorgenden, doula´s, vroedvrouwen, pedagogisch medewerkers, kinderbegeleiders, verantwoordelijken, onthaalouders… Maar ook als jij ouder bent of in verwachting bent ben je van harte welkom om de training mee te volgen.

De training gaat door in een klein select gezelschap van minimaal 6 en maximaal 15 personen. Dus de deelnmersplekjes zijn beperkt!

(Heb jij het webinar: ´Vrede begint op de commode´ Over respectvolle verzorging, gevolgd? Dan kan ik je deze training van harte aanbevelen als vervolg! )

Overige

Graag een factuur en/ of attest ontvangen van deze training? Geen enkel probleem laat het me even weten via info@eigenwijze.be


		Online Masterclass:  Respectvolle aandachtige verzorging van het jonge kind image
Share with friends

Date and Time

Location

Online Event

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved