€19.22 – €24

ONGEHOORD Festival

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

VondelCS (Media & Cultuur LAB van de AVROTROS)

3 Vondelpark

1071 AA Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

WAT IS ONGEHOORD?

Wat leert Haydn ons over de opwarming van de aarde? Wat heeft Ravel te maken met designerbaby’s? Wat op het eerste gezicht onverenigbaar lijkt, blijkt toch met elkaar verbonden te zijn.

ONGEHOORD is een gloednieuw festival dat klassieke muziek combineert met verhalen van nu. Het festival verbindt meestervertellers met Nederlandse topensembles. De stem vormt een extra instrument en biedt nieuw verhaal bij de muziek, waarbij tekst en melodie even belangrijk zijn.

Arvo Pärt en het katholiek geloof, Gershwin en de pretmaatschappij. ONGEHOORD laat klassieke muziek opnieuw relevant klinken in de wereld van vandaag. Actuele verhalen en bijpassende muziekwerken worden samen tot één nieuwe vertelling gesmeed, tegelijkertijd verteld én gespeeld. Prikkelende of vermakelijke verhalen over vooruitgang, hoop, angst en euforie worden gecombineerd met klassieke muziekwerken die hier net zo goed over gaan. De muziek voedt het verhaal en het verhaal de muziek, een concert wordt zo een muzikaal luisterverhaal.

Voor meer informatie, zie www.ongehoordfestival.nl


LINE-UP

Aan ONGEHOORD doet een bijzondere selectie mee van de beste kamermuziekensembles en de beste vertellers van Nederland. Alle ensembles en vertellers zijn op één avond te zien, of een selectie ervan op zondagmiddag.

Acteur Thomas Dudkiewicz vertelt bij Haydn’s strijkkwartet ‘Zonsopgang’ over het opgaan en ondergaan van de zon en de mogelijke begrafenis van de aarde. ‘Ik hou van de natuur, maar houdt de natuur ook van mij?’ Uitgevoerd door het Matangi Quartet.

Bestuurder Boris van der Ham vertelt bij Ravels Strijkkwartet een verhaal over het knippen en plakken van DNA. En waarom dat misschien een heel goed idee is (en we designerbaby’s op de koop toe moeten nemen). Uitgevoerd door het Dudok Quartet Amsterdam.

Actrice Lottie Hellingman vertelt, als vrouw, hoe (moeilijk) het is om een man te zijn, bij (delen uit) Mahlers Eerste symfonie, uitgevoerd door het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

Theatermaker Lucas De Man speelt bij Fratres van Arvo Pärt een katholieke gelovige die de weg naar binnen moet gaan. ‘Niet om mijn eenzaamheid op te lossen, maar om te luisteren.' Bij Gershwins Rhapsody in Blue vertelt hij een verhaal over de pret-pep-zapmaatschappij. Uitgevoerd door het Berlage Saxophone Quartet.


PROGRAMMA

Zaterdag 16 november 19.00-23.00 uur

Dudok Quartet Amsterdam & Boris van der Ham
Berlage Saxophone Quartet & Lucas De Man
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet & Lottie Hellingman
Matangi Quartet & Thomas Dudkiewicz

Zondag 17 november 14.00-16.00 uur

Berlage Saxophone Quartet & Lucas De Man
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet & Lottie Hellingman


Line Up ONGEHOORD

Share with friends

Date and Time

Location

VondelCS (Media & Cultuur LAB van de AVROTROS)

3 Vondelpark

1071 AA Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved