Omvisning i Norges første ombruksbygg

Actions Panel

Omvisning i Norges første ombruksbygg

Omvisning i Norges første ombruksbygg – Kristian Augusts gate 13. Av Entra i samarbeid med FutureBuilt, Grønn Byggallianse og Spaces Tullin.

When and where

Date and time

Location

Kristian Augusts gate 13 13 Kristian Augusts gate 0164 Sentrum Norway

Map and directions

How to get there

About this event

Omvisning i Norges første ombruksbygg

Kristian Augusts gate 13 er et forbilde prosjekt i FutureBuilt og det første fullskala ombruksbygget i Norge. Utgangspunktet var et slitent kontorbygg fra 1950-tallet som ble totalrehabilitert basert på sirkulære prinsipper.

Bygget stod ferdig i 2021 og var det første ombruksprosjektet i Norge som oppfylte FutureBuilt sine kvalitetskriterier for sirkulære bygg.

Tilbygget på åtte etasjer og takterrassen er for det meste satt sammen av ombrukte materialer.

De fleste materialene i Kristian Augusts gate 13 er kortreiste gjenbruksmaterialer hentet innenfor en radius på 5 km. Materialene stammer fra totalt 25 donorbygg.I tillegg brukte alt fra interiørarkitekter, prosjektledere og ulike håndverkere mye tid på finn.no for å klare å finne mest mulig bygningsmaterialer som kunne benyttes.

Representanter for Entra ASA, FutureBuilt, Spaces og Grønn Byggallianse vil fortelle deg om hvordan dette prosjektet så dagens lys, hvilken læring som kom fra prosjektet og hva som blir viktig å fokusere på fremover. Du får også andeling til å bli med på en spennende omvisning i bygget hvor QR-koder forteller mer om hvor enkelte elementer kommer fra.