Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Oktobarski sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka

Korisnička grupa BLbit Banja Luka

Thursday, October 2, 2014 from 5:00 PM to 7:00 PM (CEST)

Ticket Information

Type End Quantity
Besplatna karta Ended Free  

Who's Going

Loading your connections...

Share Oktobarski sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka

Event Details

LogoKorisnička grupa "HTML5 i JavaScript Banja Luka"

cetvrtak 02.10.2014, u 17h organizuje novi sastanak u prostorijama ICBL-a BanjaLuka.

ICBL je u maloj žutoj zgradi odmah pored PMF-a. Ima mali ulaz u dvorište i na parking. Ulaz u zgradu je iz dvorišta, sa zadnje strane. Sala je u prizemlju.

 

Napomena: Posjetioce očekuju nagrade, ali samo one koji se prijave na http://www.mscommunity.ba/event/oktobarski-sastanak/1012 :) Znači potrebno je imati nalog na http://mscommunity.ba i prijaviti se na sam događaj - dugme Prijavi se na desnoj strani. Ako se prijavite u grupu (dugme Prijavi u grupu) dobijaćete obavještenja o budućim predavanjima na email. 


Tema je  O propustima web aplikacija i druge pripovjetke

Najčešći propusti web aplikacija su tzv. injection ranjivosti (SQL, XSS LDAP, OS). Na OWASP ljestvici najčešćih propusta dugi niz godina zauzima SQLi koji je na listi grupiran zajedno s LDAP i OS injectionom. Treće mjesto uvjerljivo zauzima Cross Site Scriptnig (XSS). Predavanje koje je demo bazirano (no slides) će pokazati nekoliko primjera SQLi i XSS ranjivosti i prikazati primjer esskalacije, tj. preuzimanje sjednice (session) korisnika na primjeru XSS-a i potpunu kompromitaciju poslužitelja preko SQLi. 

Predavač: Robert Petrunić

Robert je nakon višegodišnjeg rada kao konzultant za informacijsku sigurnost osnovao vlastitu tvrtku Eduron IS koja se uz sigurnost bavi i edukacijom IT stručnjaka. Također radi kao predavač na Visokoj školi za primijenjeno računarstvo na predmetima vezanim uz sigurnost za koje je napisao nekoliko priručnika. Certificirani je trener (Microsoft) od 2002., a sigurnost je područje kojim se intenzivno bavi od 2004. Godine 2008. Microsoft mu je odao priznanje "Microsoft MVP for enterprise security". 

Posljednjih osam godina intenzivno radi na programima obrazovanja certificiranih etičkih hakera i osvješćivanju IT stručnjaka na području sigurnosti i zaštite računalnih sustava. 

Uvijek je rado viđen predavač na konferencijama u Hrvatskoj i regiji.

Have questions about Oktobarski sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka? Contact Korisnička grupa BLbit Banja Luka

When & Where


ICBL
Mladena Stojanovića 4
78000 Banja Luka
Bosnia & Herzegovina

Thursday, October 2, 2014 from 5:00 PM to 7:00 PM (CEST)


  Add to my calendar

Organizer

Korisnička grupa BLbit Banja Luka

Korisnička grupa “BLbit Banja Luka” na jednom mjestu okuplja profesionalce i druge osobe zainteresovane za razvoj aplikacija nezavisnih od platforme.

Okupljanja su u prostorijama Microsoft Inovacionog Centra, u ICBL-u Banja Luka, pored parka Mladen Stojanović. Samo okupljanje se sastoji od jednog ili dva predavanja u trajanju od sat ili sat i po, te dodatnog druženja, upoznavanja i razmjene iskustava.

http://www.developers.ba/ - zvanična stranica
https://www.facebook.com/groups/blbit/ - Facebook stranica
http://www.mscommunity.ba/groups/blbit/ - MS Community BiH stranica
https://plus.google.com/u/0/communiti…/110019016262746200628 - Google+ stranica

  Contact the Organizer
Oktobarski sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka
Things to do in Banja Luka Networking Science & Tech

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.