Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Oktobarski 2 sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka

Korisnička grupa BLbit Banja Luka

Wednesday, October 29, 2014 from 5:00 PM to 7:00 PM (CET)

Ticket Information

Type End Quantity
Besplatne karte Ended Free  

Share Oktobarski 2 sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka

Event Details

LogoKorisnička grupa "HTML5 i JavaScript Banja Luka"

srijedu 29.10.2014, u 17h organizuje novi sastanak u prostorijama ICBL-a BanjaLuka.

ICBL je u maloj žutoj zgradi odmah pored PMF-a. Ima mali ulaz u dvorište i na parking. Ulaz u zgradu je iz dvorišta, sa zadnje strane. Sala je u prizemlju.

 

Napomena: Posjetioce očekuju nagrade, ali samo one koji se prijave na http://www.mscommunity.ba/event/oktobarski-sastanak-2/1013 :) Znači potrebno je imati nalog na http://mscommunity.ba i prijaviti se na sam događaj - dugme Prijavi se na desnoj strani. Ako se prijavite u grupu (dugme Prijavi u grupu) dobijaćete obavještenja o budućim predavanjima na email.


Tema je  Kreiranje Universal aplikacija

 

Universal Windows šablon pruža mogućnost kreiranja aplikacija za obje platforme istovremeno, Windows 8.1 i Windows Phone 8.1. Kreiranjem novog rješenja se kreiraju tri odvojena projekta za obje platforme Windows (PC i tablet) i Windows Phone kao i projekat u koji možete smjestiti programski kod koji će koristiti obje platforme. Kako postoji određena razlika ovih platformi, biće prikazano na koji način projektovati korisnički interfejs koji je svojstven za svaku od platformi. Pored toga, vidjet ćemo kako projektovati kod koji će moći koristiti obje platforme kao i kako je moguće koristiti programski kod koji je specifičan za pojedine platforme. Na predavanju će biti prikazane osnovne kontrole i šabloni koji su novi u svijetu Windows Phone aplikacija u odnosu na prethodne verzije a koje su prenesene sa Windows 8.1 platforme. Također, bit će objašnjeno na koji način postaviti aplikacije u Windows prodavnicu za obje platforme i o čemu treba voditi računa. Sa aspekta korisnika i upotrebe aplikacija, ukoliko aplikacija nije besplatna, potrebno je platiti samo jednu od aplikacija za jednu platformu, druga dolazi apsolutno besplatna. Saznat ćemo na koji način možemo zaraditi ili promovisati naše aplikacije. Sa razvojem aplikacija za obje platforme značajno proširujete krug korisnika vaših aplikacija. 

 


 

Predavač: Spaso Lazarević 

 

Spaso Lazarević je Microsoft MVP za Visual C# od oktobra 2012. godine. Jedan od najaktivnijih članova Microsoft zajednice u Bosni i Hercegovini, vođa .NET User Group Bijeljina od njenog osnivanja decembra 2009. godine. Aktivno promoviše Microsoft tehnologije u regiji. Bio predavač na sljedećim konferencijama: MSNetwork, MS Community, Windows Phone Week u Bosni i Hercegovini, Sinergija u Srbiji, WinDays, MobilityDay u Hrvatskoj, NTK u Sloveniji kao i na mnogim sastancima korisnički grupa u Bosni i Hercegovini. Također je učestvovao kao mentor na Mobile App Acceleration Camp u Osijeku, Hrvatska za Startup projekte iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovina za razvoj Windows Phone aplikacija. Nedavno osvojio drugo mjesto na Windows Phone Challenge takmičenju sa Windows Phone aplikacijom BiH Bioskopi.
Vodi blog na adresi http://www.spasol.wordpress.com


Have questions about Oktobarski 2 sastanak korisnicke grupe HTML5 i JavaScript Banja Luka? Contact Korisnička grupa BLbit Banja Luka

When & Where


ICBL
Mladena Stojanovića 4
78000 Banja Luka
Bosnia & Herzegovina

Wednesday, October 29, 2014 from 5:00 PM to 7:00 PM (CET)


  Add to my calendar

Organizer

Korisnička grupa BLbit Banja Luka

Korisnička grupa “BLbit Banja Luka” na jednom mjestu okuplja profesionalce i druge osobe zainteresovane za razvoj aplikacija nezavisnih od platforme.

Okupljanja su uglavnom u prostorijama ICBL-a. Samo okupljanje se sastoji od jednog ili dva predavanja u trajanju od sat ili sat i po, te dodatnog druženja, upoznavanja i razmjene iskustava.

https://www.meetup.com/BLbitUG/ - Meetup stranica
https://www.facebook.com/groups/blbit/
- Facebook stranica
http://www.mscommunity.ba/groups/blbit/ - MS Community BiH stranica
https://plus.google.com/u/0/communiti…/110019016262746200628 - Google+ stranica

  Contact the Organizer

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.