$30 – $60

OICA Legislative Learning Lab

Actions and Detail Panel

$30 – $60

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Online Event

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
For years, OICA and other programs considered developing a training session for advocates. The goal is for advocates to better understand th

About this Event

In 2021, OICA will conduct our legislative training over four days, held virtually on the Zoom platform. Using the format will allow our traditional workshops on the legislative process and give advocates a chance to learn specific nuances of how the House of Representatives and Senate operate. The “Legislative Learning Lab” will be on the final Wednesday, Thursday, and Friday of January. The lab will conclude on the first Monday in February, the first day of the legislative session. The Legislative Learning Lab will be “the freshmen orientation lawmakers and advocates need but have never received.”

Agenda:

Wednesday, January 27th, 9am-12pm

9:00 Welcome

9:15 –10:00 Breaking down the OK Legislative Process

5 Minute Break

10:05 – 10:30 How to be a child advocate in the political environment that we face

10:30 - 11:00 Legislative Rules of Order

5 Minute Break

11:05– 12:00 Panel Discussion with Trauma-informed Care Task Force Members

Thursday, January 28th, 9am-12pm

9:00 Welcome

9:10 – 10:00 Oklahoma’s Rich Political History

5 minute Break

10:05 – 10:50 Panel Discussion with Lobbyist on What They Do

5 minute break

10:55 – 11:25 Redistricting in 2020

11:25 – 12:00 Researching Bills & Following Agendas

Friday, January 28th, 9am-12pm

9:00 – Welcome

9:10 - 10:15 Panel Discussion with Current Lawmakers about 2021 Expectations

5 Minute Break

10:20 – 10:55 Effective Coalition Building

5 Minute Break

11:00 – 12:00 Media and Politics: How do they Coexist?

Monday, February 1st, 9:45am-2:30pm

9:45 Welcome

9:50 – 10:15 Budgetary Timelines and the Process in Oklahoma Government

10:15 – 10:45 Ethics Policies & Finance Laws for Advocates

5 Minute Break

10:50 – 11:30 Understanding the Oklahoma Judicial & Executive Branch

11:30 – 12:15 Tribal Relations with the State

Break until State of the State

State of the State

5 Minute Break

Closing panel will last 1 hour following the state of the state address. Post State of the State discussion with advocacy leaders

For details on how to sponsor this event please contact Lacey at ltownsend@oica.org

Share with friends

Date and Time

Location

Online Event

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved