Gratis

Ny standard för redovisning av miljökostnader - så vägleder ISO 14008

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

Hallvarsson & Halvarsson

20 Sveavägen

103 59 Norrmalm

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Vi vet vad de varor och tjänster som vi producerar och konsumerar kostar, men vad kostar de miljön och framtida generationer? Det finns olika sätt att mäta kostnader för miljöpåverkan, men bristen på gemensam standard har gjort det svårt att veta vad olika siffror representerar och hur de är framtagna.

För att råda bot på detta har forskare och företag inom Swedish Life Cycle Center tagit initiativ till ett arbete på en internationell standard. Forskare vid Chalmers och IVL samt globala företag som AB Volvo, Essity, Nouryon (tidigare Akzo Nobel Specialty Chemicals) har tillsammans med Swedish Standards Institute deltagit i det internationella standardiseringsarbete som lett fram till den standard som nyligen lanserades: ISO 14008 - Environmental Impacts and Related Environmental Aspects.

NMC, Swedish Life Cycle Center och SIS bjuder tillsammans in till ett seminarium där vi kommer att få lyssna på:

Bengt Steen, professor Emeritus på Chalmers samt ordförande i den internationella arbetsgruppen som tagit fram ISO 14008. Bengt kommer att prata om vad monetär värdering är och varför det behövs för att därefter gå igenom standardens innehåll och omfattning samt tänkbara applikationsområden.

Jimmy Yoler, projektledare hos SIS som kommer att berätta om själva framtagningen av ISO 14008, om relaterade ISO-standarder samt om standardiseringsprocessen allmänt.

Varmt välkomna till seminariet med era frågor!

(OBS! Seminariet börjar kl. 15.30 prick då det webbsänds, så kom gärna lite innan.)

Övrig information

Sista anmälningsdag: 26 maj

Deltagare: Seminariet öppet för alla.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar, Life Cycle Center partners samt SIS kommittédeltagare. Kostnaden för övriga är 2000 kr + moms för deltagande på plats och 1000 kr + moms för deltagande via webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker!

Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

  • Eventet du önskar delta vid
  • Deltagade på plats eller på webben
  • Förnamn Efternamn
  • E-post
  • Befattning
  • Företag/organisation
  • Faktureringsadress

Bli medlem i NMC - anmäl ert intresse här!

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

Webbsändning: Länken till webbsändningen skickas ut dagen innan seminariet.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.


NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

Hallvarsson & Halvarsson

20 Sveavägen

103 59 Norrmalm

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved