Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

Novi sastanak INETA user grupe u Banjaluci 07.03.2012

SQL Server-Developers User Group Banjaluka - INETA

Wednesday, March 7, 2012 from 5:00 PM to 8:00 PM (CET)

Ticket Information

Type End Quantity
Besplatne karte Ended Free  

Share Novi sastanak INETA user grupe u Banjaluci 07.03.2012

Event Details

SQL Server - Developers User Grupa organizuje novi sastanak 07.03.2012 u 17:00 časova na Elektrotehničkom Fakultetu u Banja Luci, Sala 108.


Na ovom sastanku ćemo imati 2 predavanja i mnogo nagrada. Neke od nagrada su :

1) 1 licenca Telerik Ultimate Collection - sve Telerikove kontrole vrijednosti 1999$
2) 2 licence TypeMock Isolator  vrijednosti 1600$
3) 1 licenca Jetbrains Resharper 199$
4) majice kao i nagrade iznenađenja

 

Prvo predavanje od 17 do 18h:
Tema: Razvoj REST Api-ja koristeći ASP.Net Web Api

 
Opis:

Web programeri danas se susreću sa sve više izazova kako objaviti svoje podatke na internetu. Veliki broj različitih mobilnih platformi, uređaja i tableta stvara potrebu za servisima koji su jednostavni, imaju dobre performanse i mogu se koristiti sa bilo koje platforme na jednostavan način.

ASP.Net Web API nam pomaže da na lak način kreiramo i objavimo svoje podatke velikom broju različitih klijenata . Naučite kroz ovo predavanje kako da na brz i jednostavan način kreirate svoj REST API  kakav imaju veliki igrači kao što su Facebook, Twitter ili Foursqare.

Kratka biografija predavača:

Radenko Zec je zaposlen u firmi Lanaco iz Banjaluke (BIH), gde radi kao konsultant za razvoj softvera. Ima više od 9 godina stvarnog programerskog iskustva na .NET platformi, tokom kojih je radio na razvoju velikih informacionih sistema koji uključuju klijente kao što su Vlada Republike Srpske, Elektrokrajina, Fond zdravstvenog osiguranja i sl. Od 2007 je fokusiran na razvoj Silverlight i web aplikacija, a pored toga trenutno ga interesuju Windows Phone, Cloud development i Kinect. Radenko je Microsoft Certified Trainer i redovan predavač na Microsoft konferencijama u zemlji i regionu, kao što su Microsoft Sinergija, Microsoft Network, DevDays, Techdays, Kulendayz i sl. Takođe je osvajač trećeg mesta na prvom Evropskom Silverlight takmičenju, u konkurenciji više od 20 zemalja. Vođa je INETA user grupe u Banjaluci. Njegov blog je http://blog.developers.ba/
Drugo predavanje od 18 do 19h:
Tema: Kreiranje biznis aplikacija pomoću Visual Studio LightSwitch

 
Opis:
Microsoft Visual Studio LightSwitch, okruženje napravljeno od postojećih .NET tehnologija, je najjednostavniji način za izgradnju biznis aplikacija za desktop i oblak.
LS aplikacije kreirane pomoću Visual Studio LightSwitch su 3-slojne: korisnički interfejs je Silverlight, logički i data slojevi su izgrađeni na WCF RIA servisima i Entity Framework-u te hostovani na ASP.NET framework-u. Primarna skladišta podataka su Microsoft SQL Server Express, Microsoft SQL Server i Microsoft SQL Azure. LS aplikacije mogu koristiti podatke dobijene od Microsoft SharePointa i drugih WCF RIA servisa.
LightSwitch pojednostavljuje proces razvoja aplikacija, dopuštajući da se koncentrirate na poslovnu logiku dok LightSwitch odrađuje uobičajene zadatke za vas.
Kroz demo će biti prikazano kako je moguće kreirati od početka do kraja jednu biznis aplikaciju orjentisanu ka podacima. Na predavanju će biti objašnjeni sledeći koncepti:
- Osnovna arhitektura LightSwitch-a
- Osnovni koncepti  u LightSwitch (ekrani, entiteti, relacije, izvori podataka, upiti, šabloni za ekrane)
- Kreiranje entiteta (tabela) i veza između njih
- Kreiranje ekrana korišćenjem šablona
- Kreiranje poslovne logike
- Korištenje dozvola na nivou ekrana, entiteta
- Korišćenje Bing Map kontrole za prikaz adrese
- Objava aplikacija

Kratka biografija predavača:
Spaso Lazarević je diplomirao na Fakutletu Tehničkih Nauka u Novom Sadu 1999 sa zvanjem dipl.inž.elektrotehnike. Programiranjem se bavi više od 10 godina (C#,VB6,Progress). Trenutno zaposlen kao Software Developer u Nova Banka AD Banja Luka sa lokacijom u Bijeljini, Bosna i Hercegovina.
Aktivni član MsCommunity.ba i Leader za .NET User Group Bijeljina od njenog osnivanja, decembra 2009. godine. Dobitnik priznanja Microsoft Community Contributor Award 2012 za doprinos na Microsoft online forumima (MSDN, TechNet) posvećenim Visual Studio LightSwitch.
Vodi blog na adresi http://spasol.wordpress.com/

 

Have questions about Novi sastanak INETA user grupe u Banjaluci 07.03.2012? Contact SQL Server-Developers User Group Banjaluka - INETA

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.