Gratis

NMC kick-off 2019: Hur framtidssäkrar vi våra affärer?

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

ÅF, Solna

Frösundaleden 2A

169 99 Stockholm

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Vi sparkar igång NMC-året med att fundera kring hur vi framtidssäkrar våra affärer. Diskussionerna kommer att ta avstamp från insikten att såväl hållbarhet som den allt snabbare tekniska utvecklingen inom områden som digitalisering och AI innebär att både affärsmodeller och sättet på vilket vi realiserar dessa ständigt måste utvecklas om man ska vara relevant på den framtida marknaden. Vi kommer också att väva in i diskussionerna hur konsumenternas beteenden och drivkrafter – både då det gäller hållbarhet och teknik – kan tänkas se ut i den framtid som redan knackar på dörren.

Vi har bjudit in följande talare från akademi och näringsliv att berätta om resultat från genomförda studier, presentera konkreta exempel samt dela tankar och idéer som kopplar till den framtida hållbara affären:

Mattias Höjer, professor i miljö och framtidsstudier: Varför ska man studera framtiden och hur gör man? Hur ser den digitala framtiden ut – möjliga framtidsbilder? Hur kan man använda digitalisering för att uppnå sina miljömål?

Johan Sandström, miljöexpert, PostNord: E-handel – hur ser man till att man är relevant på framtidens marknad?

Ida Bohman Steenberg, Head of Sustainability och Ulrika von Unge, Senior Sustainability Manager, Tieto: Digitalisering och hållbar utveckling, vilka är framgångskoncepten och finns det fallgropar? Plus några goda exempel på digitala och hållbara affärer.

Maria Gustavsson, X-lead, ICAx: Lycka, Data, Mening – hur ser konsumentens drivkrafter ut 2030?

Välkommen till årets första NMC-seminarium som vi avslutar med nätverksmingel och fortsatta framåtblickande diskussioner.

Glöm inte att bjuda med dig kollegor som arbetar med digitalisering, affärsutveckling och innovation!

Tider:

14.45 – 15.00: Registrering

15.00 – 16.30: Seminarium med presentationer, paneldiskussion och frågor/kommentarer från deltagarna

16.30 – 17.30: Mingel och fortsatta diskussioner

Övrig information

Sista anmälningsdag: 28 januari 2019

Deltagare: Seminariet endast öppet för NMC-medlemmar. Bli medlem i NMC! Anmäl ert intresse här.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar.

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.


NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

ÅF, Solna

Frösundaleden 2A

169 99 Stockholm

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved