Donation

Night Shift - Lekker Sociaal

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Het Nieuwe Instituut (Room 1)

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 1 day before event

Event description

Description


De social media accounts van een museum worden vaak beheerd door de afdeling Marketing, maar is dat terecht? Social media zijn geen (traditionele) marketing tool maar een manier voor musea om ook buiten de eigen muren in gesprek te gaan met mensen.


Abhay Adhikari

Abhay Adhikari (PhD) works globally with private and public sector organisations to develop digital engagement projects that focus on social impact, empathy and audience engagement. He has created strategic programmes that have been commissioned by organisations such as the Guardian, Google and Nesta. He also leads the Urban Sustainable Development Lab, which was named as one of UK’s 50 radical-thinking projects by the Observer newspaper. Abhay works with museums across Europe, helping them to develop their digital identities to understand - What do museums need to do to engage with & activate new audiences online? What is the role of social media in this? And what can we learn from other sectors?

Abhay's presentation will be in English.

http://digitalidentities.info


Merel van der Vaart

Merel van der Vaart is docent aan de Universiteit van Amsterdam en eigenaar van Muse - Mensen & musea. Ze werkt samen met culturele instellingen in binnen- en buitenland die met (nieuwe) bezoekers in gesprek willen, online of ofline. Ook geeft ze regelmatig workshops en trainingen en is ze één van de oprichters van Night Shift. Musea zijn van oudsher gewend om de regie in handen te hebben, maar met de komst van het internet (en met name social media) is die positie niet langer houdbaar. Wat is de rol van musea online? Hoe kunnen ze hun platform delen met anderen en deelnemen aan relevante actuele gesprekken?

https://museumeducatie.nl/


De Grote Night Shift 1 Jaar Quiz!

Night Shift is 1 jaar en dat vieren we met een terugblik en een vooruitblik. Laat ons weten wat je van het afgelopen jaar vond en wat er het komende jaar beter kan tijdens de Grote Night Shift 1 Jaar Quiz.


Zoals altijd praten we na in het café van Het Nieuwe Instituut.


Vooraf nog snel iets eten? Reserveer dan voor €7,50 een Thursday Bite bij Het Nieuwe Instituut.


Night Shift wordt georganiseerd door vrijwilligers, maar dat betekent niet dat we geen kosten hebben. We moeten bijvoorbeeld onze webhosting betalen en vinden het belangrijk om onze sprekers te bedanken. We geven ze een maaltijd vooraf, een mooi cadeau of een speaker fee en een drankje bij de borrel. Daarom vragen we een bijdrage voor onze bijeenkomsten. Omdat we het voor iedereen toegankelijk willen houden, kun je zelf de hoogte van het bedrag bepalen. Vind je dat lastig? Met een bedrag tussen €5,- en €7,50 help je ons om kostendekkend te zijn.

Share with friends

Date and Time

Location

Het Nieuwe Instituut (Room 1)

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refunds up to 1 day before event

Save This Event

Event Saved